Sortida al Museu de Badalona i al Teatre Joventut

Els passats 21 de març i  2 d’abril els alumnes de Llatí i Grec de 2n de Batxillerat van anar al Museu de Badalona i al Teatre Joventut de l’Hospitalet, respectivament.

El dijous 21 de març al Museu de Badalona van fer una visita guiada per les termes i el Decumanus tot descobrint l’antiga ciutat de Baetulo. La visita es va iniciar a les termes de la ciutat, de final del segle I aC, que conserven la totalitat de les estances que formaven el conjunt: la palestra, el frigidarium, el tepidarium i el caldarium. La visita va seguir per la zona que es trobava a l’entorn del fòrum de la ciutat romana. Van poder observar restes d’edificis d’habitatges amb botigues a la planta baixa, seguint la direcció d’un carrer menor, del qual s’ha conservat la claveguera. Després, la traça de l’ampli decumanus maximus passa pel costat d’un gran edifici comercial fins arribar a l’encreuament amb el cardo maximus, punt que indica la proximitat del fòrum.   

Per acabar la visita, els alumnes van realitzar un taller didàctic, Ossos que parlen, mitjançant el qual durant una estona es van convertir en antropòlegs forenses mentre estudiaven els ossos per poder saber si es tractava d’un animal, d’un home o d’una dona, com era d’alt un individu, quants anys tenia quan va morir, etc. A més, van saber si feia esforç físic o si havia patit determinades malalties.

El dimarts dia 2 d’abril al Teatre Joventut de l’Hospitalet van poder veure la representació de la tragèdia Orestíada d’Èsquil i de la comèdia Miles Gloriosus (“El soldat fanfarró”) de Plaute a càrrec de la companyia professional  El Aedo Teatro de Madrid, que ens van presentar dues grans adaptacions, de les quals van gaudir tots molt. Aquestes obres formen part del Festival Prósopon de Teatre grecollatí. 

Podeu veure totes les fotografies fent clic AQUÍ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>