I tu… Quin paper esculls?

Des de la matèria de Comunicació Audiovisual hem treballat en una campanya de sensibilització sobre el 25 de novembre, Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència vers les Dones.
Per poder treballar aquesta temàtica durant diverses sessions hem parlat sobre les sexualitats, les relacions afectives i s’ha donat molta importància al respecte cap als altres i a la necessitat d’una bona comunicació per poder viure unes relacions sanes. En aquest procés hem volgut tractar el tema des de la provenció. La provenció es diferencia de la prevenció en el fet que dota d’eines per detectar, identificar i afrontar una situació en aquest cas de violència.
Amb la campanya de I tu… quin paper esculls?, s’ha volgut implicar a tothom en la identificació dels diferents agents involucrats en situacions de violència i abús, el que el jovent en diu RED FLAGS. Definim la persona agressora com aquella que abusa d’alguna manera d’una víctima. La víctima és aquella que pateix algun tipus de control, assetjament, intimidació o agressió. I la persona observadora és aquella en qui recau la responsabilitat d’actuar per aturar, perquè si no recolza a la víctima està amb la persona agressora. A la víctima se li demana que no calli, perquè el que no es diu no existeix, almenys públicament.
Aquesta campanya s’ha dissenyat sota la consigna de conscienciar l’alumnat sobre els primers indicis de la violència o les relacions desiguals per prevenir-les, però a la vegada es mostren conductes d’autocura, estratègies de provenció per afrontar i acompanyar en aquestes situacions fins a erradicar-les de la nostra societat.