Objectiu: REDUCCIÓ DEL MENJAR QUE VA A LES ESCOMBRARIES

En un entorn de crisi global com l’actual, un tema que està saltant a primer pla en les notícies és la quantitat de menjar que acaba en les escombraries. Es llença aproximadament un 50% dels aliments que es produeixen al món!!!

Per posar diversos exemples:

– El documental de 30 minuts "El menjar que llencem" (desembre del 2011).

– L’article de La Vanguardia "Dos mil milions de tones a les escombraries" (11 de gener de 2012)

Aquest fet està esdevenint realment preocupant, fins al punt que s’està plantejant canviar l’etiquetatge de la data de caducitat dels aliments.

Aquestes notícies contrasten amb les dades sobre la desnutrició arreu del món, que podem constatar en el mapa del 2012 de la fam al món elaborat pel WFP (Programa de la Fam al Món).

És per això que des de l’institut volem fer una crida per tal que cadascú a casa seva miri de contribuir en la reducció de les tones de menjar que llencem. Algunes idees poden ser: cuinar les restes de menjar de forma més atractiva, no aprofitar les ofertes 3×2 o similars si no estem segurs que ho gastarem, reduir els cops per setmana que anem a comprar i anar aprofitar per gastar el que tenim al frigorífic, comprar menys quantitats de fruites o menys varietats i esperar a consumir-les totes abans de comprar-en de nou…

En fi, segur que a vosaltres se us acudeixen moltes altres maneres d’aprofitar el menjar!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>