“Las aventuras de Ulises y la actualidad” segons Edmond Sasson

El dia 18 de novembre, el departament de llengua castellana i literatura de l’institut Joaquim Blume, després d’haver realitzat la lectura de Las aventuras de Ulises va organitzar una xerrada a càrrec d’Edmond Sasson que tractava de la relació d’Ulisses i l’actualitat.

Hi ha molts exemples que ens mostren la influència d’Ulisses en l’actualitat. Les persones joves com nosaltres no ens adonem de la importància de llegir llibres i d’ampliar el nostre vocabulari. L’Edmond ens va explicar que estava molt identificat amb el personatge Ulisses perquè sempre anava cap endavant encara que hi hagués dificultats en el camí (factor Ulisses).

Nosaltres, els esportistes, tenim el factor Ulisses, perquè sempre ens intentem superar. Aquells esports o activitats que suposen posar en perill la vida, també tenen l’anomenat factor Ulisses. Al llarg de la història hi ha hagut molta gent valenta que ha fet coses que altres no han gosat fer, persones que han passat a la història gràcies a les seves fites. Com per exemple, l’any 1921 George Leigh Mallory i el seu company Andrew Irvine que van anar a una de les tres primeres expedicions a l’Everest. Per desgràcia no van sobreviure als perills d’aquesta muntanya, a causa de l’escàs equipament que disposaven en aquella època. Més tard, al 1953 l’Edmund Percival Hillary amb el seu company Tenzing Norgay van arribar al cim d’aquesta mítica muntanya sans i estalvis. Han hagut, però, més esdeveniments importants, com arribar al Pol Nord.

També ens va explicar la història de la Marató, que prové, segons la llegenda, d’un soldat anomenat Filípides que va ser enviat des de Marató fins a Atenes, a 42 Km de distància per anunciar la victòria sobre l’exèrcit persa. Quan va arribar a Atenes va cridar Nike, que significava victòria i actualment és una paraula que utilitza una marca internacional molt important d’esport.

La xerrada va ser molt interessant ja que vam poder conèixer la història de gent valenta disposada a arriscar la seva pròpia vida, descobrint i ampliant coneixements per a la humanitat.

Lucía Aranda, 4t B