Conversa amb Casa Dalmases de Cervera

Dins de les xerrades de l’assignatura d’Emprenedoria seguim apostant pel testimoni de projectes engrescadors. Avui Belén Jürschik secretària de Casa Dalmases, ens ha explicat el camí del seu projecte social. La Fundació Casa Dalmases establerta al 2012 treballa amb persones en risc d’exclusió social, afavorint la inserció i la posada en valor d’aquest col·leciu, tot ajudant amb el seu projecte a afiançar un comerç de proximitat i posant en valor el territori de La Segarra. Tot i l’inici en el món cerveser, la fundació acull també a les seves instal·lacions un projecte com receptacle d’obres d’art i des de fa uns anys, i després d’una cessió desinteressada, també tenen un obrador dedicat a la fabricació de xocolata artesana.
Belén ha fet menció de la importància del projecte com vertebrador del territori i pel seu interès, no d’un benefici econòmic com una empresa privada, sinó com una manera de donar un oportunitat a persones que tenen una vida difícil, perquè puguin gaudir d’un espai de treball que els ajudi a sentir-se realitzats, a millorar la seva vida, autèntica finalitat de la fundació.
Per acabar ens ha explicat els nous projectes que estan iniciant, que inclouen una línia de xocolata del que s’anomena bean to bar. Aquesta modalitat de xocolata inclou treballar amb les llavors de cacau des d’origen, sense que hagin sigut tractades industrialment, el que suposa obtenir un cacau monovarietal, amb unes característiques organolèptiques especials, utilitzant un cacau originari del Perú i que garanteix que els agricultors percebin un sou digne pel seu treball.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>