Dia de la Pau

Amb motiu del dia de la Pau que es va celebrar el dissabte dia 30 de gener, els alumnes de l’institut d, Alcarràs han estat llegint un manifest per la Pau, han reflexionat sobre la Pau i la no violència i han elaborat aquests posters per les seves classes.
“No hi ha camí per la Pau, la Pau és el camí”
Mahatma Gandhi

Jornades d’informació i orientació universitària

Aquests de dies hem realitzat unes xerrades telemàtiques en col.laboració amb la UdL i amb la UB per tal que els alumnes de 2n de Batxillerat de l’Institut d’ Alcarràs puguin estar informats dels estudis i de tot allò que els poden oferir aquestes dues universitats. En properes xerrades vindran a informar-los dels estudis universitaris a la UAB i a la URV.

Visita virtual a l’empresa d’automòbils Toyota

El dia 3 de febrer, a la classe de tecnologia, l’alumnat de 3r d’ESO va fer una visita online a les instal·lacions que l’empresa automobilística TOYOTA té a Lleida.
A través d’una videoconferència, els alumnes van fer un recorregut virtual per l’empresa i van poder veure’n el funcionament, les instal·lacions, l’exposició dels diferents models de cotxes i van assistir a l’explicació de les noves tendències en l’ús dels automòbils i dels nous combustibles més ecològics i menys contaminants que dia a dia van guanyant terreny en aquesta indústria.
La veritat és que conèixer l’empresa TOYOTA, encara que fos d’una manera virtual, va ser una experiència molt gratificant pels nostres estudiants i des de l’institut i del departament de tecnologia volem agrair a l’Ivan Talvera al David Gimenez i al Miquel Fernandez l’estona que van passar amb nosaltres, així com les explicacions per fer-nos conèixer la seva empresa.

Conversa amb Casa Dalmases de Cervera

Dins de les xerrades de l’assignatura d’Emprenedoria seguim apostant pel testimoni de projectes engrescadors. Avui Belén Jürschik secretària de Casa Dalmases, ens ha explicat el camí del seu projecte social. La Fundació Casa Dalmases establerta al 2012 treballa amb persones en risc d’exclusió social, afavorint la inserció i la posada en valor d’aquest col·leciu, tot ajudant amb el seu projecte a afiançar un comerç de proximitat i posant en valor el territori de La Segarra. Tot i l’inici en el món cerveser, la fundació acull també a les seves instal·lacions un projecte com receptacle d’obres d’art i des de fa uns anys, i després d’una cessió desinteressada, també tenen un obrador dedicat a la fabricació de xocolata artesana.
Belén ha fet menció de la importància del projecte com vertebrador del territori i pel seu interès, no d’un benefici econòmic com una empresa privada, sinó com una manera de donar un oportunitat a persones que tenen una vida difícil, perquè puguin gaudir d’un espai de treball que els ajudi a sentir-se realitzats, a millorar la seva vida, autèntica finalitat de la fundació.
Per acabar ens ha explicat els nous projectes que estan iniciant, que inclouen una línia de xocolata del que s’anomena bean to bar. Aquesta modalitat de xocolata inclou treballar amb les llavors de cacau des d’origen, sense que hagin sigut tractades industrialment, el que suposa obtenir un cacau monovarietal, amb unes característiques organolèptiques especials, utilitzant un cacau originari del Perú i que garanteix que els agricultors percebin un sou digne pel seu treball.

ApS de Visual i Plàstica

Les alumnes de l’ApS de Visual i Plàstica ajuden a fer l’arbre de Nadal i el pessebre del Centre.
Felicitats, noies! Quins ornaments més originals!

 

Culture classes

Last week, 2nd, 3rd and 4th ESO students attended Culture Lessons given by an English speaker teacher. Our students learnt lots of interesting facts about the English-speaking world. This year due to ongoing COVID-19 pandemic, the classes were online sessions.
All the students enjoyed the experience a lot and we look forward to next year conference.

Premis Global Lleida Emprenedors

Enhorabona a la Roxana Spulber, la Làia Carol i els seus tutors de TdR Rebeca Barrera i Jordi Sanahuja pels premis Global Lleida Emprenedors.

 

APS eines de Google i Moodle

Un grup d’alumnes de 4t d’ESO han dissenyat minitutorials per a facilitar a l’alumnat nouvingut el coneixement d’algunes aplicacions relacionades amb les tasques escolars, com ara Moodle (registre i funcionament bàsic) i Google Calendar (calendari de deures).

Instruccions per a configurar i… Llegeix més»

Presentació emprenedoria


Des de l’assignatura d’Emprenedoria creiem molt important el testmoni d’empresaris que mostrin als alumnes els seus projecte. En la línia dels darrers cursos, i tot i la situación actual, comencem aquest cicle de presentacions.
Com cada any Domènec Merchan Taribó, professor de l’insititut que imparteix… Llegeix més»

APS de Visual i Plàstica

Els alumnes de l’ApS de Visual i Plàstica reciclen les papereres del Centre.Papereres pintades, inspirades en l’obra d’artistes contemporanis. Aquesta en concret ens apropa a l’obra de Keith Haring (EEUU 1958-1990)