David Mc Andrews, nou language assistant

Des de l’ inici del mes d’ octubre i fins a final de maig tindrem al nostre centre un “language assistant” ( lector) David Mc Andrews que ajudarà els nostres alumnes en la millora de l’ anglès a nivell oral.Aquests dies està entrant a les aules per tal de donar-se a conèixer. Si voleu saber qui és, podeu llegir el que 2 alumnes han escrit sobre ell.

David, let’s talk

A Usonian

Tastets educatius 2: el miracle lector en Finlàndia

Xavier Melgarejo (1963-2017) va ser un psicòleg i pedagog, director de l’escola Claret. Durant 14 anys va estar estudiant el sistema educatiu finlandès, fins arribar a ser-ne uns dels màxims experts.

En el darrer informe PISA (2015), en l’apartat de comprensió lectora, Finlàndia ocupava el quart  lloc, gairebé amb la mateixa puntuació que Canadà i Hong Kong (segon i tercer respectivament). Espanya ocupà el lloc 25é.

Potser és que a Finlàndia els infants comencen a llegir molt aviat? No. És el país on més tard comencen, als 7 anys. Tampoc és que hi dediqui gaires hores de classe: Finlàndia és el país que menys hores curriculars dedica a la lectura i la llengua. Com és això possible?

En aquest vídeo ens donen algunes pistes…

 

Curs premonitor/a de lleure

Des de la regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Alcarràs oferim el curs de Premonitor/a de Lleure i Iniciació al Voluntariat per realitzar-lo durant les vacances de Nadal. És un curs dirigit als i les joves de 15, 16 i 17 anys. Per poder-lo realitzar, cal que hi hagi un mínim de 15 inscrits/es (i un màxim de 30).

Més informació en aquest document.

Intercanvi a Croàcia

Un grup format per 6 alumnes i dues professores s’està preparant per la propera mobilitat del projecte Erasmus+ KA2 en que participa el nostre centre. El proper 14 d’octubre viatjaran una setmana a Darda (Croàcia) on treballaran amb alumnes croates, letons i búlgars. Estem segurs que serà una gran experiència personal que repercutirà positivament en tot el centre!

Convocatòria de vaga dia 1-10-2018

Benvolgudes famílies,

El proper dia 1 d’octubre de 2018 està convocada una vaga per diferents organitzacions sindicals estudiantils.

En relació amb el seguiment de la vaga per part dels vostres fills, ja han comunicat al centre la seva voluntat de donar-li suport però us volem recordar que sou les famílies les que autoritzeu el seu seguiment, i per tant, la no assistència al centre durant tot l’horari lectiu.

Us volem informar que el centre romandrà obert durant tot l’horari escolar i que els vostres fills/es podran assistir-hi però no podem garantir la normalitat de les classes.

Alhora us informem, que els alumnes de 1r i 2n d’ESO no es poden acollir a la convocatòria de vaga.

L’Institut comunicarà, com és habitual i si fos el cas, la falta d’assistència del vostre fill/a via SMS.

Rebeu una cordial salutació.

Jesús Campa

Director Institut d’Alcarràs

Dia Europeu de les Llengües


El Dia Europeu de les Llengües fou proclamat el 26 de setembre de 2001 pel
Consell d’Europa, amb el suport de la Unió Europea. El seu principal objectiu és fomentar l’aprenentatge d’idiomes a tota Europa.
Els objectius fonamentals de dur a terme aquesta Jornada són:
• Alertar… Llegeix més»

Estudi assistit

Us informem que algunes aules de l’institut d’Alcarràs es mantenen obertes fora de l’horari lectiu, per tal que els alumnes d’ESO s’hi puguin quedar per estudiar i fer deures amb l’ajuda d’alumnes de batxillerat i professors del centre. L’activitat és gratuïta i es duu a terme de dilluns a dijous, de les 16h a les 17h.
És especialment recomanable que l’alumne participi en aquesta activitat si té alguna matèria pendent de cursos anteriors, ja que en l’estudi assistit rebrà ajuda per recuperar-la.

Si esteu interessats que els vostres fills/filles facin ús de l’estudi assistit de l’institut d’Alcarràs, retorneu la part inferior d’aquest full indicant quins dies us aniria bé que el vostre fill o filla fes l’activitat, i espereu la resposta del tutor/tutora. En el cas que hi hagi més sol•licituds de les que podem atendre, l’equip docent decidirà quins alumnes tenen prioritat.

Els alumnes que vénen amb el transport escolar, si volen quedar-se a l’estudi assistit han d’avisar prèviament al centre perquè l’autocar no els esperi, i han d’organitzar pel seu compte la tornada a casa.

Inauguració curs

El dia 14 de setembre va quedar inaugurat el curs a l’INS Alcarràs. Després de les fotos de rigor i el lliurament de premis als millors alumnes del curs passat, l’ex alumna Ariadna Hinchado ens va adreçar unes paraules i ens va encoratjar a tirar endavant aquest nou curs.

Podeu veure totes les fotos en aquest àlbum.

 

 

Reunió d’inici de curs amb les famílies

Per ser del vostre interès us fem arribar la informació sobre les dates de la reunió amb les famílies dels alumnes:

Dimarts 18 de setembre, a les 20:00 hores: batxillerat.  Equip de tutors per nivells amb la presència i col·laboració dels corresponents equips docents.

Dimecres 19 de setembre, a les 19:30 hores: 1r d’ESO. Equip directiu i AMPA (presentació general del curs)
Equip de tutors per nivells amb la presència i col·laboració dels corresponents equips docents (presentació més particularitzada del curs o nivell).

Dimecres 19 de setembre, a les 20:15 hores: 2n, 3r i 4t d’ESO. Equip de tutors per nivells amb la presència i col·laboració dels corresponents equips docents.

Inici de curs


Benvolgudes,
Per ser del vostre interès us fem arribar les següents informacions:
El curs 2018/2019 per a l’alumnat d’ESO està previst que comenci el dimecres dia 12 de setembre de 2018 a les 8.30 hores. Al Batxillerat, el curs començarà el 14 de setembre de 2018… Llegeix més»

David Fernández guanya el concurs de cartells de la Festa Major de les Borges Blanques

El treball de l’estudiant de batxillerat d’Alcarràs David Fernández ha estat seleccionat com a guanyador del concurs de cartells de la Festa Major de les Borges Blanques.

El cartell mostra una balconada negra amb dues jardineres plenes de flors de colors. Així mateix, la creació també fa referència als porxos de la plaça 1 d’octubre, un dels espais emblemàtics del municipi de les Borges Blanques.

El guardonat rebrà un premi de 200 euros i el cartell s’exposarà arreu de la ciutat i voltants els dies previs a la Festa.

El treball de recerca d’Ariadna Hinchado, premiat ara per la UdL

El treball, que ja havia estat premiat amb el “Manel Camps”, organitzat per l’Ajuntament d’Alcarràs, rep ara el premi de la UdL a treballs de recerca, concretament en l’àrea d’Humanitats. El seu treball, amb el títol Eres lo que lees. Los jóvenes y la lectura en Alcarràs, se centra en el foment del gust per llegir des de diferents àmbits: institucions públiques de caràcter nacional, centres educatius, institucions municipals (Alcarràs) i biblioteques.