Diari digital: La NASA afirma que “no falta molt” per descobrir vida extraterrestre

“Pot ser que no hàgim d’esperar molt més per veure per primera vegada a un extraterrestre”, va afirmar el cap de la NASA, Jim Bridenstine, durant una conferència de premsa en què Infobae va participar en forma virtual. “La NASA ha fet de la recerca de vida extraterrestre una prioritat alta, i els descobriments recents brinden àmplies raons per pensar en forma optimista que l’esforç tindrà èxit aviat”, va dir Bridenstine.La misión Insight de la NASA es la más nueva en el vecino planeta

Enfocat al nostre veí vermell, el cap de la NASA va destacar a Mart com el lloc de vida particularment prometedora causa de la importància de tres troballes intrigants en els últims anys:

  1. La superfície de l’Planeta Vermell acull molècules orgàniques complexes, els components bàsics de la vida basats en el carboni.

2. En al menys alguns llocs, el gas metà potencialment biogènic varia segons l’estació.

3. Aparentment, hi ha un enorme llac d’aigua líquida sota de l’pol sud de Mart.

Els dos primers descobriments van ser realitzats pel rover Curiosity de la NASA, i el tercer per l’orbitador Mars Express d’Europa.

 

Mars 2020 es un robot muy parecido a Curiosity
Mars 2020 és un robot molt semblant a Curiosity.

Missions interplanetàries robòtiques imminents

El rover Mars 2020 de la NASA, el cos es basa en gran mesura en el del Curiosity, s’enlairarà al juliol de 2020 i aterrarà dins el Cràter Jezero de 45 quilòmetres d’ample al febrer de 2021, si tot va segons el planejat. Una vegada va existir un llac profund dins de Jezero, i Mart 2020 buscarà evidència de qualsevol forma de vida que alguna vegada hagi cridat llar a aquest cos d’aigua.

El robot de sis rodes també recol·lectarà i emmagatzemarà en la memòria cau mostres prometedores per l’eventual retorn a la Terra, on els científics podran analitzar el material de Mart en laboratori. “La missió de recuperació encara no està en els llibres de la NASA, però l’agència té la intenció de fer això”, va predir Bridenstine.

“Anem a poder veure mostres i determinar si hi ha una signatura biològica allà. L’objectiu és descobrir la vida en un altre món, això és el que estem tractant d’aconseguir. I pel fet tantes persones meravelloses en aquesta sala, amics, estem en el bon camí per fer-ho “, va emfatitzar el cap de la NASA.