Últimes activitats del curs 2020/21 a 2n D i 2n E

Autor: Gerard Marín

Al juny, mentre finalitzaven les últimes classes del curs, els grups de 2n D i 2n E van realitzar conjuntament dues activitats, a l’assignatura de Castellà, que voldríem compartir amb vosaltres. Són dues activitats que els alumnes van decidir preparar voluntàriament, en part a fora de l’horari lectiu, i que pensem que expressen tot allò de què són capaços i tenen de valuós i ric, tot allò que poden aconseguir quan es posen a treballar junts, amb constància, respecte i esforç, per un objectiu comú.

La primera activitat, de principis de juny, va acabar amb la vinguda a l’institut del Fèlix Colomer, un director de cinema de Sabadell entre força altres coses. Tot i la seva joventut, el Fèlix ha dirigit ja diversos documentals, i recentment va aconseguir emetre una minisèrie de gran èxit, amb l’HBO, sobre el covid a l’hospital Parc Taulí: VITALS. Els alumnes van treballar a l’aula diversos aspectes al voltant d’aquesta minisèrie, i finalment van preparar una entrevista pel Fèlix, que va sortir molt content de l’experiència al nostre institut. Una bona sorpresa, tenir-lo entre nosaltres! Moltes gràcies, Fèlix!

La segona activitat no va acabar-se fins a finals de juny, gairebé amb l’entrega de notes. Va consistir en l’escriptura i la gravació, a la ràdio de l’institut, d’un tema de rap. És una tasca que va fer-nos interessar per la poesia, per la rima i la mètrica, i que va permetre’ns repassar síl·labes i accentuació. Va demanar moltes hores (i algun berenar) per ser possible, i el resultat final mostra, a més, l’estima que els nostres alumnes senten per l’institut de què totes i tots formem part. 

Tindrem algun futur rapero d’èxit a les beceroles? També us l’adjunto, el tema, en àudio:

Escolta el rap! 

1 comentari

 1. PILAR SOLBES

  L’ENHORABONA nois!!!! Teniu molt de potencial!!!

  Qui sap… potser en un futur d’aquí en sortirà algun music que entrevistaran els futurs alumnes de 2n d’ESO.

  Ja tinc ganes de tenir-vos a classe.

  BRAVO Gerard per una feina espectacular.

  Pilar (profe de català de 4t)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>