Descobrint els dinosaures

La classe dels dinosaures fa unes setmanes que porten pensant com podrien ensenyar a totes les famílies tot allò que han après sobre aquest éssers vius ja extingits.
Al principi no tenien molt clar com fer-ho però desprès d’un parell d’idees va començar a sortir les primeres idees que els portarien a fer el seu propi documental sobre el dinosaures.
Primer de tot van decidir que no es podia improvisar. Aquell full que ells deien que ho apuntarien tot per saber que dir cadascú. Al final al aquest full li van acabar anomenant Guió. Així que entre tots van començar a preparar la informació que els semblava indispensable o que més els havia fascinat.
Un cop el guió estava acabat va tocar el repartiment de papers i cada un va poder triar el que més il·lusió els hi feia dir. També hi ha va haver alguns que els feia molta vergonya sortir al documental però no passa res a la propera esperem que s’animin.
Amb el repartiment dels rols va començar el rodatge aprofitant diferents moments del dia. En qualsevol moment podia sentir-se 3,2,1, Acció!

Per poder-ho fer el més professional possible van fer servir una app gratuïta que és diu chromavid. Aquesta App utilitza la tècnica del chroma utilitzada en tantíssimes pel·lícules. El que més els divertia era poder veure aquest efecte aplicat de forma immediata i sense edició podien veure el resultat. Per fer-ho van deixar durant unes setmanes a la classe un paper de color verd. L’aplicació també permet fer-ho amb altres colors si ho voleu provar a casa segur que us poden ensenyar com fer-ho servir. A l’aula van fer servir un paper molt gran de color verd és millor fer-ho amb tela però és el que tenien a l’abast.
Desprès de setmanes ja familiaritzats amb el chroma, jugant aprenent i repassant tot allò treballat van acabar el documental i el van veure a la classe tots junts.
Al veure’l tots els va agradar molt però van demanar que poséssim preses falses que ja surten en aquest vídeo final que esperem que gaudiu tots vosaltres a casa amb els vostres dinosaures.
Bon estiu!