Xocolatada solar

El dimecres 27 de setembre vàrem  gaudir d’una xocolatada solar.

És un premi per l’estalvi energètic aconseguit amb el Projecte 50/50

La xocolatada es va fer amb xocolata i llet ecològica, gots compostables i cuina solar.

A les 8.30h del matí en Toni Lluveres, especialista en formació en energies renovables, va portar a l’escola tots els materials necessaris per fer la xocolatada solar.

L’escola havia organitzat els horaris per tal que tot l’alumnat gaudís de l’activitat. El alumnes de 6è per grupets van ser els ajudants del Toni durant tot el matí (cada 20 minuts baixava un grup).

A les 9h vam començar l’activitat; vam muntar les taules i la carpa, vam treure les cuines solars, la llet ecològica sense lactosa, la xocolata ecològica i tots els estris de cuina.

Només ens faltava una cosa… el sol! Estava ennuvolat.

El Toni va proposar fer la primera xocolata amb biomassa. Ens va ensenyar el carbó fet de l’escorça del coco i el que seria la pastilla per accelerar la combustió també era de coco.

L’escorça de coco és un material que no aprofitem i la seva producció és contínua per tant és un material que no fa malbé el medi ambient i produeix escalfor.

El Toni va explicar a l’alumnat de 6è com funciona la biomassa i les cuines solars i aquests ho van explicar a les classes de P4.

Surt el sol!

Comencem a fer la xocolata amb les cuines solars! En Toni explica a l’alumnat de 6è com funcionen i aquests ho van explicant a tots els grups.

La cuina solar és un sistema de cocció de menjar basat en la captura dels rajos solars. Les cuines que va portar a l’escola eren de concentració; s’utilitzen uns miralls per concentrar llum en un punt i escalfar-lo. En aquest punt es cuinarà el menjar.

Entre tots traiem conclusions:

Avantatges:

Són ecològiques i no contaminen.

No costen diners.

No gasten energía.

Inconvenients:

Necessitem més temps per cuinar.

Necessitem que faci sol.

 

L’alumnat de 6è ens han fet una xocolata boníssima. Moltes gràcies.

Fotos: Festes