Hort

Treballar amb l’espai natural no només respon a objectius curriculars, sinó que esdevé una oportunitat per cultivar la relació harmoniosa entre els estudiants i el seu entorn, generant una consciència ambiental que perdurarà en la seva vida adulta.

A L’espai natura, a través de metodologies participatives i vivencials, els alumnes s’impliquen activament en l’exploració i comprensió del món, despertant noves sensibilitats. Estableixen una relació amb l’entorn, que des de la significativitat, contribueix al desenvolupament integral de l’estudiant, fomentant no només habilitats cognitives, sinó també valors ètics i emocionals. No es limiten sols a observar, ja que implica activitats pràctiques que promouen la descoberta i el respecte per la biodiversitat.

Els interessos dels estudiants van des del desig d’aprendre a la necessitat d’aprendre, aprendre per poder crear i entendre hàbitats i també per reflexionar sobres els propis, sobre el canvi climàtic, les conseqüències, les possibilitats, el fet de saber estar i el que podem fer. Col·laboren i prenen consciència del que vol dir la petjada de carboni, la importància del km 0 en els aliments, els aliments saludables, els ecològics, a valorar el temps de creixement i controlar el malbaratament, com ens poden ajudar altres espècies,etc. Aprenen a compartir sense prejudicis el món amb altres éssers vius, a entendre les seves possibilitats, les nostres i també les simbiosis.

Obrir camins cap al futur mirant el passat i el respecte que sempre se li havia tingut a la terra, l’aigua i la vida intentant restablir les connexions emocionals que estàvem oblidant.

Així, la conscienciació de la globalitat es consolida, ja que els estudiants perceben la seva responsabilitat en la preservació del medi ambient en l’àmbit local i global.