Pasta de sal i tardor

Aquesta setmana passada aprofitant la temàtica de la tardor i la castanyada vam posar en pràctica les nostres habilitats com a escultors i escultores amb la pasta de sal!

Abans de posar-nos en acció vam fer una pluja d’idees sobre elements de la tardor: castanyes, panellets, carabasses, bolets, fulles, magranes, raïm, la castanyera, caragols, cases encantades… D’acord, sí, en aquesta última idea se’ns va colar el Halloween…

Per fer la massa ens vam posar en grupets. Vam aprofitar l’activitat per treballar les mesures, necessitàvem un gotet d’aigua, un gotet de sal i dos gotets de farina. Primer vam posar la farina i la sal en una safata i ho vam remenar. Després, a poc a poc vam tirar l’aigua remenant, remenant i finalment, va anar agafant la textura per poder-ho pastar amb una miqueta més de farina, com si estiguéssim fent massa de pa o de pizza. Amb la textura ideal ja vam poder elaborar les nostres figures, hem de reconèixer que no va ser pas fàcil!

Vam deixar-ho assecar per poder-ho pintar al cap d’uns dies. L’ideal amb la pasta de sal és poder-li donar un toc al forn perquè seca molt millor tota la massa. Un parell de dies després vam agafar les nostres creacions i els vam donar un toc de color amb les aquarel·les.

Vam gaudir molt del procés! A continuació us deixem un fantàstic recull d’imatges, també trobareu fotos dels dies que vam estar preparant algunes fruites i verdures per l’exposició de l’escola que ha quedat molt bonica!

Fins aviat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>