Tot el que descobrim amb l’activitat científica

Ja us vam comentar que aquí al nostre bloc d’aula aniríem afegint els experiments desenvolupats els dimarts a la tarda… Així que us presentem el següent (no us espanteu pel títol!):

La tensió superficial

Si ho cerqueu a Google, us dirà que és una propietat que tenen els líquids com l’aigua o la llet, que permet que passin coses sorprenents! Per a entendre-ho millor, us posarem alguns exemples: que els vaixells surin, patinar per sobre l’aigua, dibuixar obres d’art amb llet… I és aquest últim exemple el que us explicarem a continuació.

*Què necessitem per fer l’experiment?

  • llet sencera
  • colorant alimentari
  • detergent líquid o sabó
  • 1 safata, 1 bol o 1 plat fondo
  • bastonets de les orelles (opcionals)

i, sobretot, ganes d’experimentar i descobrir!

És important realitzar aquest experiment amb llet i no amb aigua, perquè el colorant a l’aigua es dissolt i amb la llet no.

En la presentació que va a continuació us ensenyem com ho hem treballat a classe, com hem estat d’atents i atentes i com l’activitat científica resulta ser una matèria encisadora.

Cliqueu aquí

Moltes gràcies per llegir-nos!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>