TANCAMENT DE L’ESCOLA PEL COVID-19

INFORMACIÓ SOBRE L’ORGANITZACIÓ DEL NOSTRE CENTRE DAVANT LA MESURA EXCEPCIONAL DE TANCAMENT DELS CENTRES EDUCATIUS A CAUSA DEL COVID-19

 

Des del passat divendres 13 de març, la nostra escola roman tancada per l’ordre de tancament que va decretar el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya degut a la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2.

Ens hem adreçat a les famílies per donar-los tot el nostre suport i acompanyament durant aquestes setmanes de confinament. La Direcció General d’Innovació, Recerca i Cultura Digital,  ha establert un pla d’acció en línia per als centres educatius amb l’objectiu de poder-los proporcionar els recursos i les eines digitals necessàries per a què puguin donar continuïtat, en termes d’equitat i qualitat, al procés d’aprenentatge de l’alumnat. 

Aquest pla d’acció marca tres línies d’acció: 

1.Impuls a l’aprenentatge en línia mitjançant l’ús d’entorns virtuals d’aprenentatge per part dels centres educatius: Portal EIX.

2.Reforç de la comunicació dels centres amb la comunitat educativa: PORTAL NODES.

3.Activació d’un pla intensiu (ja iniciat) de formació del professorat i acompanyament als centres: ODISSEA.

Seguint aquestes accions, com a comunitat educativa hem establert un calendari de formació i reunions online per seguir desenvolupant la nostra tasca docent en unes circumstàncies tan complexes com les actuals. Amb aquesta finalitat, hem engegat diferents accions de formació del professorat orientades a impulsar l’ús de classroom com a entorn virtual d’eprenentatge, proporcionant continuïtat a l’aprenentatge d’aquells alumnes que ja estaven utilitzant aquesta metodologia de manera generalitzada i fomentant-ne la incorporació en d’altres alumnes. 

Per part del personal docent, s’ha posat en evidència que l’excepcionalitat del moment no ens permet aportar la presencialitat que requereix el nostre alumnat però s’està duent a terme un gran esforç per tal de personalitzar l’atenció educativa i que aquesta sigui de qualitat i adaptada a les circumstàncies personals. Per aquest motiu, s’han incrementat els contactes amb les famílies de l’alumnat per oferir-los orientacions generals, activitats, materials i/o recomanacions per a què tots ells puguin continuar, en la mesura que sigui possible, el seu procés educatiu. 

Són moments difícils però sabem que aquesta és una situació temporal. Esperem poder superar aquesta crisi i tornar a la normalitat tan aviat com sigui  possible. Entretant, però, aprofitarem les oportunitats que es vagin generant per tal de seguir millorant dia a dia, cercant la vessant més humana, estretint les relacions que ens conformen com a comunitat d’aprenentatge i sortint-ne, en la mesura de les nostres possibilitats, tant enfortits com puguem. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>