Què els ha passat als nostres llegums…?

Com ja sabeu i heu pogut veure en el bloc, aquest curs ens hem estrenat amb l’activitat científica. Tot el segon trimestre i una part d’aquest tercer els hem dedicat a experimentar amb aigua i des de diferents perspectives. Fins ara, ens hem decantat per realitzar experiments on podíem veure de seguida el què passava; la llei de causa-efecte (acció-reacció) ha estat present en tot moment.

En aquesta ocasió hem volgut anar una mica més enllà i realitzar una activitat on el “què passa” trigués una mica en arribar. Hem treballat de valent l’atenció i la paciència!

Tenint en compte que a la nostra classe està present la descoberta de l’entorn, de vegades hi ha elements que coneixem i que ens poden sorprendre en el moment que els donem una utilitat diferent a la que estem acostumats.

Així, hem apostat per esbrinar que passaria si plantàvem llegums en un got, enlloc de menjar-los com fem habitualment.

*Objectius de l’activitat:

-Descobrir el procés de creixement d'una planta.

-Manipular amb cura els elements utilitzats.

-Descobrir la reacció no immediata d'una acció determinada.

-Iniciar-se en l'adquisició de responsabilitats per tal d'aconseguir la reacció esperada.

 

A continuació, podeu clicar a la imatge per veure els passos que hem seguit per a descobrir el secret dels nostres llegums. El resultat ha estat sorprenent, i tot i que la reacció s’ha fet esperar, ha valgut la pena!


Què els ha passat als nostres llegums? de Maria Pilar Sansano Romero

Fent la reflexió, el més important és que durant aquest procés, també hem après dels errors, alumnat i mestres. Us explicarem quines anècdotes hem viscut… Anècdotes divertides del bon científic/a!

Un dia vam deixar els gots a l’aire lliure (era un dia ventós) per a que els toqués el sol, i ja us podeu imaginar el què va passar… Al dia següent no vam trobar res! I a tornar a començar!

Al començament de l’experiment, vam utilitzar gots opacs, i ens vam adonar que si no eren transparents no podíem veure el què passava als llegums. En fi…

I si voleu un consell, no planteu fesols… quan estan molt humits i germinen: FAN MOLTA PUDOR!

Recordeu que, tot i que de vegades l’error està relacionat amb la frustració, a nosaltres ens agrada veure-ho des d’una altra vessant: “dels errors s’aprèn i… ens ajuden a millorar”.

Gràcies per llegir-nos!!!

Salut

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>