JT “Salmonel·la: importància de la prevenció i el control a les explotacions avícoles”

 

La salmonel·losi a Catalunya és una de les principals zoonosis de transmissió alimentària.
 
El DACC ha elaborat el Programa de Vigilància i Control enfront de les salmonel·les objecte de control en aus. Un objectiu és el control de la presència de S. enteritidis i S. typhimurium en les granges en les quals es destini la producció de carn d’aviram i ous al consum humà.🐔🐤🐣🐥🥚🍳
 
Els esforços i els resultats excel·lents en el sector per a la reducció de Salmonel·la estan, molt probablement, darrere de la tendència global de reducció de brots. Tanmateix, aquest agent continua present a la cadena alimentària, ja que no és un patogen exclusiu de les aus.
 
Cal continuar treballant, doncs, en tots els sectors primaris afectats per aconseguir una reducció més gran d’aquest patogen en el nostre entorn. Amb aquesta jornada es vol donar a conèixer la situació actual d’aquesta malaltia, informar sobre les obligacions, donar eines per prevenir-ne la presència a les granges avícoles i com cal actuar davant un positiu així com sensibilitzar sobre la seva importància en la salut pública.
 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>