100% d’ocupació per als alumnes del CFGS de processos i qualitat a la industria alimentaria

Des del curs acadèmic 2015/16, l’EA de l’Empordà ha apostat per fer el CFGS de Processos i Qualitat en format DUAL, la qual cosa implica a l’escola i les empreses a treballar de manera coordinada

A l’hora de fer un balanç de l’últim curs escolar, les xifres pel que fa als resultats de la formació dual en el passat curs 18/19 ens reafirmen en aquesta línia formativa:

  • el 89 % d’alumnes de segon curs han finalitzat els estudis: aquest és un dels objectius que com escola volem donar-hi reconeixement, a l’esforç que han fet els nostres alumnes per tal de ser competitius i sortir preparats per treballar en un entorn tant ampli com és el agroalimentari
  • El 90% dels alumnes  s’han inserit automàticament a les empreses on han realitzat la formació  DUAL  i és per aquest motiu que volem agrair des d’aquí a les empreses que ens han fet confiança en la nostra formació aquest últim curs i han incorporat els nostres alumnes a la formació dual: Nestlé, Cafès Cornella; cuinats Jotri, Carnisseries Nadal i Frit Ravich.
  • El 10% restant d’alumnat que ha finalitzat els estudis, tenia negoci propi i farà el relleu generacional, la qual cosa garanteix la salut d’aquest perfil d’empreses

Amb aquest balanç, des de l’EA de l’Empordà estem animats a seguir treballant juntament amb les empreses amb la formació dual, per tal de millorar la formació i la ocupació dels nostres estudiants.

IV Workshop indústries alimentàries

IV WORKSHOP EN INDÚSTRIES ALIMENTÀRIES
El proper 25 de setembre celebrarem a la nostra escola el “IV Workshop en indústries alimentàries: la responsabilitat legal dels operadors”.
Es tracta d’un espai de formació i de trobada amb la indústria alimentària que celebrem anualment, i que aquest any dedicarem a les responsabilitats que tenen els operadors agroalimentaris respecte als productes que posen al mercat, i també els seus drets i deures davant d’una crisi alimentària. Aquest és un tema candent després dels episodis recents que han afectat nombroses persones i han tingut molta repercussió als mitjans.
US HI ESPEREM!
per inscriure-us ompliu el formulari de google:
https://forms.gle/GH3XhLHtpoYypqQf8

Finalitza el curs 18/19

Finalitza un altre curs, i els alumnes que acaben el CFGS de Processos i Qualitat en Indústries Alimentàries comencen una nova etapa, en molts casos lligada professionalment a les empreses on han fet la formació dual. Els hi desitgem molta sort a tots, esperem que guardeu un bon record del vostre pas per l’escola, i fins aviat!!

L’EA de l’Empordà rep la visita d’una professora del Lyceé Agricole Federico García Lorca de Thezà (França)

La setmana del 9 al 13 d’abril la professora del Lyceé Agricole Federico García Lorca de Thezà (França), Laurence Prades, ha estat a l’Escola Agrària de l’Empordà, dins el marc de col·laboració entre El EPLEPFPA (Establiment Públic Local d’Ensenyament i Formació Agrícola de Perpignan- Roussillon) i el DARP.

L’objectiu de l’estada ha estat conèixer la formació reglada que s’imparteix a l’escola, concretament el CFGS de Processos i Qualitat en Indústries Alimentàries, i poder explorar  d’aquesta manera possibles col·laboracions i intercanvis entre professors i estudiants dels ensenyaments de BTSA Science et Technologie des Aliments – Industries Agro-Alimentaires que es fan al Lyceé de Thezà.

Durant aquests dies, la professora del Lycée Agricole ha tingut l’oportunitat de conèixer el sistema educatiu de Catalunya, a més de conèixer de primera mà el funcionament de l’escola agrària i, especialment, de la formació reglada. En aquest sentit, la professora ha pogut assistir a classes de pràctiques dels alumnes, visitar indústries agroalimentàries que tenen alumnes en formació dual del cicle formatiu i assistir a l’avaluació dels alumnes.

Després d’aquesta trobada, hi ha programada una segona visita de professors del Lycée Agricole de Thezà a l’EA de l’Empordà el proper mes de novembre, així com alguna visita dels professors de l’EA de l’Empordà al Lycée de Thezà per conèixer el seu funcionament i intercanviar experiències didàctiques.

En una segona fase, s’espera que alguns alumnes del Lycée Agricole tinguin la possibilitat de visitar l’EA de l’Empordà i algunes empreses alimentàries de la zona i, si és possible, fer-hi estades de pràctiques en empresa.

Carn i peix a l’EA Empordà

El dilluns 18 de març van coincidir a l’Escola Agrària de l’Empordà dues jornades tècniques d’ambits diferents. Per una banda, la jornada “Conserves de productes carnis”, organitzada juntament amb la Fundació d’Oficis de la Carn, va permetre als assistents, mitjançant una part teòrica i una de pràctica, les possibilitats d’elaborar derivats carnis tractats per calor com patès, mousse i altres tipus de conserves tractats al forn o a l’autoclau. D’altra banda, també va tenir lloc el 2n Workshop del sector del peix, amb el títol “Elaborats a partir de peix de llotja poc reconegut”, que va comptar amb diferents intervencions per part del DARP, IRTA, empreses i agents del sector i finalment un show-cooking a càrrec d’Ada Parellada, que també va fer el dinar per als assistents.