PROJECTE PIROSLIFE – L’ÓS DEL PIRINEU

Aquesta setmana els nens i les nenes de l’escola Vallmoll hem tingut la sort de conèixer, de la mà de David Bové, pare de dues alumnes de l’escola i amant de la natura, el projecte PirosLife, l’ós bru del Pirineu.
Ens ha portat un material de la Universitat de Lleida que es va crear fa dos cursos i que han anat ampliant.  Aquesta vegada ens han portat dues maletes plenes d’activitats per a conèixer l’ós bru, una destinada a les nenes i els nens de tres a 8 anys i l’altra pels més grans de l’escola.


El David ens ha fet una xerrada, adaptada a cada edat, per explicar-nos en què consisteix el programa Piroslife i perquè és tan importat.
Les nenes i els nens treballant en petits grups han pogut conèixer com és l’ós, saber discriminar diferents petjades que deixen animals  de l’entorn de l’ós, observar al microscopi com són el pèls dels animals i moltes altres coses.

Han estat activitats molt entretingudes i que han agradat molt. L’objectiu final del projecte a banda de conèixer la vida de l’ós és que els nens i nenes desenvolupin l’esperit crític i la sensibilitat amb relació a la natura i, a la vegada, que siguin ells mateixos els educadors dels seus pares.

Moltes gràcies David per la teva col·laboració.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>