Recomanacions Setmana Santa primària

Hola nens i nenes del Tarra!

Com esteu? Esperem i desitgem que tots i totes estigueu bé, encara que seguim confinats a casa!

Ja fa uns quants dies que estem confinats i tot ha canviat una mica… de fet, segur que a molts ja us comença a passar que us despisteu i no sabeu ni quin dia és!!!

Però el temps passa i si mirem el calendari veurem que… Comença la Setmana Santa!! És a dir, estem de vacances!!!

Aquestes vacances, però, seran diferents de ben segur… bàsicament perquè no podem fer les coses que s’acostumen a fer…. com viatjar, sortir, anar a espectacles, etc…. o…. potser sí que podem fer-les…. des de casa!!

Us trobem molt a faltar, cuideu-vos molt!

Us proposem algunes idees a veure si us agraden…

Si feu alguna d’aquestes visites i activitats i ens ho voleu explicar estarem encantats, potser és moment de fer un diari de vacances que reculli tot el que feu… podeu escriure’l, enregistrar-lo amb àudios i vídeos… representar-ho amb murals, fotos, manualitats… com més us agradi…

Com tot el que heu anat fent ens ho podeu fer arribar per correu, penjar cosetes al Padlet, etc..

 

En aquests vídeos es poden veure unes recomanacions que ens van fer els primers dies de confinament.

Com hem d’explicar el coronavirus als nens i als adolescents?

Com afrontar psicològicament el confinament a casa pel coronavirus

 

Pensa, un cop passats els dies, què li dirias tu a un nen/a que viu lluny, a un país on encara no hi ha tanta gent contagiada i estan començant a estar confinats. Ho pots fer amb el format que vulguis: vídeo, per escrit, amb cartells, etc.

Us proposem una manualitat senzilla per guarnir les finestres de casa, cliqueu al document per descarregar les instruccions:  Guanyem al Coronavirus.

Aquests adolescents també estan confinats a casa seva, i ens expliquen com és el seu dia a dia a casa.

En aquest Canal de Youtube podeu veure la sèrie d’adolescents que estan confinats a casa seva. Ells i elles ens expliquen com és el seu dia a dia a casa.

 

Per estar ben informats, podeu mirar l’infoK. És una manera de veure les notícies adaptades als nens i nenes. 

En alguns dels vídeos, us expliquen com fer coses molt interessants:

Fem manualitats

Ballem

Cuinem

I si anem al cinema…

Quan tenim temps lliure sovint aprofitem per anar al cinema. Ara potser ens podem crear un cinema a casa… apaga els llums, fes unes crispetes i preparat per gaudir d’una pel·lícula!!! Segur que a casa teniu moltes opcions per triar, però si no és així, en els enllaços  següents pots trobar idees per escollir-la.

https://criatures.ara.cat/oci/pellicules-nens-familia-coronavirus-covid-19_0_2423157756.html

La distribuidora audiovisual catalana Pack Màgic, especialitzada en cinema infantil, ha ideat un Pack màgic per quedar-se a casa. Cada 48 hores estarà disponible una nova película en el seu canal de YouTube.

La companyia Tombs Creatius ofereix el visionat de més de 80 curtmetratges per a tots els públics, que s’han projectat a la Puck Cinema Caravana al llarg dels seus 10 anys de trajectòria.

La distribuïdora de cinema infantil alternatiu de gran qualitat artística i pedagògica Rita&Luca Films té disponibles sis pel·lícules per als més petits a Filmin Kids i Rakuten TV. També podeu descarregar gratuïtament els materials didàctics de les pel·lícules amb moltíssimes activitats a la seva web.

 

També podem anar de concert:

El Pot Petit és un dels grups per quitxalla més coneguts de cada nostra. Són molt actius a les xarxes (facebooktwitter i instagram)  i cada dia proposen alguna activitat a través de les seves xarxes. I no us perdeu el seu canal de YouTube, ple de vídeos de les seves cançons.

El grup d’animació Xiula ha creat una cançó i el seu videoclip sobre el Covid19. L’han creat en 24 hores amb les idees i els vídeos dels nens i nenes que aquests dies han d’estar a casa.

 

Amb #ElLiceuaCasa podeu veure varies òperes de El Petit Liceu creades especialment pels petits de la família: La Petita Flauta Màgica, El Jove Barber de Sevilla, la Ventafocs, Pere i el Llop. Disponibles en el seu canal de YouTube.

#LAuditoriAcasateva ens porta una selecció de concerts per gaudir des del sofà de casa. En el seu canal de YouTube trobem els seus concerts familiars Pica-So, sobre l’univers musical del genial pintor Pablo Picasso per nens a partir de 2 anys; Out of the [cage], per nens de més de 6 anys, sobre l’imaginari artístic de John Cage o Sonets de Joguina per nens a partir d’un any.

L’Orquestra de Cambra de l’Empordà ens proposa el seu espectacle Concerto a Tempo d’Umore, on dotze músics i un director d’orquestra repassen la música d’alguns dels compositors més coneguts amb molt d’humor:

 

I com no, al Tarra som artístics, per tant, les arts escèniques i el teatre també poden venir a casa: 

Viu el Teatre ofereix per als petits de la casa a partir dels 3 anys l’Alícia de Marta Buchaca que forma part de la programació del Petit Romea (clau per accedir: aliciameravellesmusical). També pels infants de 0 a 4 anys trobareu l’experiència sensorial artística del Pintamúsica (clau: pintamusica), el Cinemúsica (clau: cinemusica) o El pequeño Dalí.

 

La companyia de dansa Roberto G. Alonso ha compartit els seus encantadors espectacles de dansa familiar en el seu canal de YouTube, on podeu gaudir de Simplicíssimus i Zaquizamí o

Una altra companyia de teatre familiar comparteix teatre pels petits. Teatre Mòbil us proposa la seva obra Cösmix on gaudireu del viatge esbojarrat de dos còmics de dimensions còsmiques.

 

La companyia lleidatana Zum Zum Teatre us proposa la seva obra La gallina dels ous d’or en aquest link, una revisió del clàssic conte amb un final ben diferent.

La Companyia de Comediants La Baldufa ens proposa la seva obra Bye Bye Confetti al seu canal de youtube, un espectacle pallassos extravagants i autèntics amb molt d’humor i amor.

 

La companyia Lazzigags ha obert al seu canal de YouTube els vídeos d’uns quants dels seus espectacles més coneguts, com La Berta i el seu robotTom Sawyer detectiu, Pippi Langstrump, especial 10è aniversari o Sherlock Holmes i el club dels pèl-rojos.

El Sant Andreu Teatre ens proposa espectacles pels més petits els propers caps de setmana. Des del divendres 27 fins el diumenge 29 a les 20 hores podrem gaudir dels musical de La Roda El vestit POP de l’emperador, després que la setmana passada vam veure les titelles de l’espectacle Secret a l’armari de l’Estaquirot Teatre. Seguiu el seu twitter per no perdre-us les properes obres.

Amb L’espectacle continua a Sabadell, l’Ajuntament de la capital vallesana ha recollit moltes propostes de les entitats culturals, grups i companyies professionals o amateurs residents a la ciutat. Pels més petits hi podem trobar espectacles de La Sala Miguel Hernández del seu festival El més Petit de Tots, com la instal·lació Little Night

O la dansa de Blink Flash Duncan,

 

O l’espectacle BrodasBros10 anys de la coneguda companyia de hip hop i dansa.

Per remenar i triar!

A la Companyia de Teatre Anna Roca els agrada molt explicar històries i volen ajudar als infants aquestes setmanes. Per això cada dia a les 19 hores en el seu canal d’instagram us explicaran un conte i a dormir! També estan penjant al seu canal de YouTube

L’ONG de pallasos d’hospital Pallapupas s’han vist obligats a aturar les seves actuacions davant nens i nenes hospitalitzats. Però si els vostres petits es posen malalts, no patiu, que han començat l’Operació contagi en el seu canal de YouTube per seguir recolzant els malalts, familiars i sanitaris mentre duri el confinament.

La companyia basca Marie de Jongh, una de les més reputades del país ofereix també poder visionar les seves premiades obres Amour

 

i Alabatxo/Querida Hija.

 

Els Titiriteros de Binéfar transmeten en streaming cada dia a les 10 del matí a través del seu perfil de facebook un petit espectacle que, posteriorment, queda penjat al seu mur, de manera que és recuperable.

La companyia aragonesa Circo la Raspa us proposa la construcció de teatrets i retallables des del seu lloc web.

 

I si us agrada la ciència…

Sergei, un pare londinenc a temps complet de dos nens Alex i Max comparteix tots els seus experiments, jocs creatius, joguines educatives,… que els hi prepara i en els quals ells són els protagonistes, val la pena visitar aquesta pàgina tan creativa i motivadora.

Per accedir al web clica a l’enllaç https://thedadlab.com/ (cal estar registrat). Registra’t per veure tots els enllaços i crear-te una llista de favorits!

Us deixem un enllaç perquè, si us animeu, podeu fer art amb les mans i el sol. Ho podeu fer en un dia solellat, des de la finestra de casa vostra. Les pedres, tampoc són imprescindibles, es fan servir per subjectar el paper, per tant, podeu fer servir qualsevol objecte que tingueu per casa.

Fem art amb l’empremta de les mans

O si ho preferiu, també podeu escoltar el món amb altres orelles: 

El super cono sonoro

 

Apps gratuïtes de la NASA

Aquí trobareu un llistat de 16 aplicacions educatives creades per la NASA per a telèfons, tablets i reproductors digitals per a tots els nivells.

Des de jocs i paisatges per a jugar a fer-se fotografies a l’espai (que ens va molt bé somiar que sortim de casa!!) fins a apps per a investigar les missions espaials o apps per aprendre programació i lógica: NASA Selfies, Exoplanet Excursions, Help NASA Predict Landslides — Citizen Science: Landslide Reporter, Spacecraft AR, Rocket Science: Ride to Station …

 

Explora el cel des de la finestra o el terrat amb StarWalk

Star Walk és una app per a dispositius mòbils i tauletes que permet explorar les estrelles, planetes, constel·lacions i cometes o satèl·lits en temps real enfocant el dispositiu cap al cel. És un atles interactiu molt complet i gratuït. Tot el que has de fer és dirigir el dispositiu cap al cel estrellat i milers d’estrelles, constel·lacions, planetes, satèl·lits, planetes nans i cometes estaran al teu abast.

Les dades astronòmiques i la tecnologia  s’han unit en una aplicació senzilla i summament atractiva que mostra el cel estrellat tal qual el veus des de la teva ubicació i exactament a la mateixa hora.

 

Recursos educatius del Natural History Museum de Londres

Fantàstica web del Museu d’Història Natural de Londres. Hi trobareu articles divulgatius en anglès, galeria de les seves col·leccions i recursos educatius específics per a infants.

Navegant pel web trobareu històries sobre les col·leccions, científics i investigadors del museu. Un museu magnífic per comprendre la història de la vida a la Terra, des dels insectes més petits fins als mamífers més grans.

 

Sistema solar interactiu

Simulador que permet realitzar un recorregut pel sistema solar increïblement precís que us permetrà explorar els planetes, el cel nocturn i l’espai exterior en temps real.

Tots els objectes es posicionen amb precisió en funció del lloc en què es troben just en aquest moment. Conté dades i informació interessants sobre els molts objectes que hi ha a l’espai. Maquíssim!

 

Espècies animals

El millor recurs de la xarxa per a realitzar projectes sobre animals en català. Conté informació de 152 espècies classificades per categories: Rèptils, Mamífers, Aus i Amfibis i un cercador on podreu cercar per paraula clau. Dins de cada categoria es pot cercar també per tipus d’alimentació, hàbitat i continent.

L’objectiu d’aquest recurs és fomentar l’amor pels animals a través d’un millor coneixement de les seves característiques, aprenent a diferenciar-ne uns dels altres i descobrint curiositats sobre la seva manera de viure, els seus sons o moviments. També es fomenta la defensa del medi ambient per a la preservació dels hàbitats de les espècies.

 

I també podem dedicar una mica de temps a l’Art, la Cultura, la Història, els Valors: 

Espai infantil del Museu Nacional d’Art dels EUA

El Museu Nacional d’Art dels Estats Units ofereix aplicacions per a totes les edats sobre art: eines per a crear, comprendre i aprendre història de l’art.

Entretinguda i informativa introducció a l’art i la història de l’art. Presentant una varietat d’eines per fabricar art que animen a l’exploració i creativitat, Aquestes activitats interactives són adequades per tots els nivells.

Les aplicacions es poden descarregar per ordinadors MacIntosh o Windows, També hi ha una versió de iOS del NGAkids App per a iPad.

 Google Art & Culture

Aquesta plataforma permet als usuaris de fer una visita virtual per les galeries dels museus, explorar-ne la informació física i contextual i crear la seva pròpia col·lecció virtual. La característica “walk-through” del projecte utilitza la tecnologia Street View de Google.

Es pot trobar informació educativa sobre èpoques i estils artístics, escoles i autors i està disponible en diversos idiomes.

 Descobreix Catalunya des de Casa

La revista Descobrir Catalunya ens ofereix una galeria virtual d’imatges dels seus millors fotògrafs amb visites virtuals els paisatges més bonics de Catalunya, les illes Balears i el País Valencià. Al seu web trobareu també articles i recomanacions de rutes pel territori.

 Catàleg online del museu del Prado

Navega i explora totes les obres de l’escola espanyola, alemanya, holandesa, flamenca, italiana o japonesa. Des del segle II aC al segle XX podràs trobar obres de tots els estils artístics. El catàleg està classificat per èpoques, temàtiques, autors, escoles, material o iconografia.

Clicant dins de l’obra seleccionada trobareu una descripció detallada, curiositats i podràs situar l’obra en una línia temporal. Un catàleg molt ben treballat i de gran interès per a petits i grans.

L’espai digital de l’arquitectura Catalana

Fantàstic portal del Col·legi d’Arquitectes amb més de 1.600 obres arquitectòniques. Tota l’arquitectura catalana moderna i contemporània mapejada i en un clic. El més important de la web és que té diferents capes de lectura, pots fer una lectura superficial amb les fotografies i alguns s’aventuren a mirar els plànols, oi amb els documents es pot fer recerca docent. Navega pel seu mapa on trobaràs les obres situades i en un sol clic podràs accedir a imatges inèdites, plànols i molt més.

El MOMA de Nova York proposa per petits i grans 12 làmines per acolorir creades especialment per l’artista Louise Lawlers a partir de les seves fotografies. Animen a compartir-les amb el hashtag #DrawingwithMoMA. Us les podeu baixar aquí.

 

A iniciativa del Museu Marítim i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, una dotzena de museus catalans impulsen el #MuseumQuizACasa. De dilluns a divendres teniu una cita de 18.00 h a 22.00 h per participar i respondre les 18 preguntes que us plantegen (temes d’actualitat, cultura popular, arts i curiositats amb especial atenció al patrimoni cultural de cadascun dels museus), en el mínim de temps possible. Cada dia el concurs estarà dedicat a la temàtica específica d’un museu. El cap de setmana estarà dedicat a la modalitat d’adults.

 

El Museu d’Arqueologia us proposa un joc: descobrir els jaciments de la Ruta dels Ibers mentre construïu els seus guerrers. Descarregueu els 17 retallables i cerqueu a quin poble iber pertanyen (ausetans, ceretans, cessetans, … ).

 

Amb #Miróacasa, els nens i nenes poden conèixer la figura del genial pintor a través d’aquesta iniciativa digital de la Fundació Miró per a tots els públics. Amb Miró en joc trobem un conjunt d’activitats per a nens i nenes.

 

Troba l’objecte! El Museu del Disseny ens proposa un joc de pistes perquè cada dijous trobeu uns quants objectes que tenen a l’exposició Del Món al Museuon aquests dies hi podeu passejar virtualment.

 

Converteix-te en pintor/a i acoloreix el romànic! Treu els colors, pinta les esglésies romàniques de la Vall de Boí i comparteix el resultat. Descarrega’t els dibuixos del Centre del Romànic de la Vall de Boí aquí. També les podeu decorar seguint els consells d’aquest vídeo:

 

El MNAC proposa als nens aquest conte basat en la seva coneguda obra Ramon Casas i Pere Romeu en un tàndem: “La volta al món d’en Pere i en Ramon”.

 

També comparteix el pdf del conte La Caperucita encarnada de Perrault il·lustrat Pere Torné Esquius perquè pugueu llegir i pintar les seves làmines. Seguiu el seu hashtag #AmbNens, on cada dia us proposa activitats pels més petits.

El Centre d’Arts Contemporànies de Vic proposa 14 activitats creatives senzilles de realitzar per exprimir la creativitat i imaginació de tots els membres de la família, escollides entre les que realitzen en els tallers de l’ACVic. Esteu preparats per començar?

Sota el títol #MeQuedoEnCasaLa Casa Encendida promociona bona part dels seus continguts digitals. Entre altres coses han creat llistes de música a Spotify pels nens i nenes que acostumen a assistir als seus concerts.

 

Altres propostes interessants: 

La Nau Espacial, el centre de Gràcia especialitzat en el treball de l’educació emocional enfocat des del joc, us proposa la creació d’un joc cada dia. Petits astronautes, no us perdeu aquestes activitats en els seus canals d’instagram i facebook.

Sapos y princesas ha preparat un recull especial d’activitats per realitzar amb els nens i nenes a casa en aquests dies sense escola: manualitats, experiments, jocs…

L’Abacus us proposa tota classe d’originals manualitats i activitats per fer tota la família. Cada dia trobareu noves idees en el seu compte de twitter.

 

BLOGS VIATGES

Potser ara no podeu viatjar però de ben segur que quan tot això passi tots voldrem sortir i conèixer nous destins……. Potser és moment de remenar, consultar i planificar futurs viatges… Aquí teniu un parell de blogs on expliquen experiències a diversos llocs de tot el món… a veure si trobeu algun lloc que us agradi i planifiqueu què podeu visitar, com anar, pressupost, etc.

  • My family passport: Sandra Vicente és bloguera de viatges (My family passport ) i té milers de seguidors. Ja fa cinc anys que va començar a publicar a la xarxa el recull dels viatges que anava fent amb la seva família perquè l’ajuda, diu, “a seguir viatjant” quan són “a casa”.

https://www.myfamilypassport.com/

  • Con peques se puede: Per a Òscar Espinosa compartir les seves experiències també s’ha convertit en una de les seves principals aficions. Des de fa més de dos any té un blog ( Con peques se puede) on explica els viatges que fa en família per intentar normalitzar el fet de viatjar amb nens.

https://conpequessepuede.com/

 

I finalment, ja que estem de vacances, per què no marxem de càmping… dins de casa?!

No podem anar-nos de càmping, així que per què no organitzar un dia de càmping a casa? Deixeu que més petits, amb la vostra ajuda, organitzin les coses que necessitin. Els podeu facilitar una tenda de campanya senzilla de muntar o bé fer-ne una amb llençols i el pal de l’escombra i ajudar-los a generar tot l’entorn. Fins i tot, poden dormir aquella nit dins la tenda!

 

Malgrat ser unes vacances diferents, esperem que aquestes propostes us ajudin a passar un temps de qualitat amb els vostres fills i filles.

 

Cuideu-vos molt famílies.

 

5 comentaris

  1. María Frutos González

    Moltes gràcies pero tot el que esteu fent!!
    Son Moltes les eines que ems doneu per poder Passar aquests dies,amb els nens d,una manera més entretinguda. A ells els arriva els vostres ànims i als adulta tambè. Moltes ànims pero tots vosaltres tambè!!!
    Fins Aviat!!!!

  2. Família Ávila Aroca.

    Gracias por todo lo que hacéis, por hacernos más llevadero el confinamiento, por preocuparos tanto. Desearos que tod@s sigáis bien y que estemos de vuelta en breve. Un besazo.

  3. Yolanda

    Super chulas todas las ideas, para los niños y para los mayores, nos ayudan a hacer estos dias tan raros mas divertidos.Muchas gracias por el esfuerzo que estais haciendo. Esperamos poder vernos pronto. Un abrazo!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>