Història

FEM UNA MICA D’HISTÒRIA

La nostra història comença al setembre de 1976, quan aquesta escola era un camp abandonat, sense conreus, a la Carretera de la Marina, on el riu hi arribava quan volia. Aleshores un grup de mestres sense feina van decidir fer classes a l’aire lliure i van muntar una escola força nombrosa formada per 5 mestres i vuitanta alumnes sense escolaritzar oficialment.


El Dominical del Brusi del Diario de Barcelona, publicava la notícia a les pàgines centrals de la seva edició del 24 d’octubre de 1976, de la manera següent:


Havia una vegada uns nens sense escola …
Això succeia al Prat, l’any 1976
.. El Prat era (és) una ciutat de Catalunya, industriosa i desenvolupada …
En tot el pais s’aplicava des de feia cinc anys la Llei General d’Educació Els problemes de la Universitat no es resolien. Tampoc els de l’E. G. B. … … I van venir cinc mestres que no tenien feina, perquè no hi havia aules per a elles, ni per als nens …
…  En ple descampat, en mig del carrer, van aconseguir instal·lar una pissarra … … Els nens portaven la cadira de casa seva, per tal de no seure’s al terra, que estava dur, brut i humit … … Quan plovia o tenien ganes de fer pipí, havien d’anar als lavabos de les cases veines …


A les autoritats municipals no els va fer gaire gràcia la iniciativa i es van haver d’espavilar per habilitar unes aules en diferents locals del poble per tal de reduir aquell dèficit escolar. 

Al cap d’un any en aquest mateix solar es va començar a construir un grup d’aules prefabricades, que l’Honorable Josep Tarradellas va inaugurar al febrer de 1978, i que formaven la primera part del que seria un gran grup escolar. 

Aquest nou centre, anomenat oficialment “Colegio España” havia de tenir inicialment quaranta aules distribuïdes en dos blocs i en una guarderia infantil. 
Més tard, per motius de funcionalitat es va decidir dividir aquest gran complex en dues escoles diferenciades i una d’elles es va anomenar a petició de l’Associació de Pares i Mares d’alumnes: Col·legi HONORABLE JOSEP TARRADELLAS