ESTRENEM RECURS AL CENTRE, el SIEI

En el curs d’enguany, fem un pas endavant incloent un recurs més al nostre centre: el Suport Intensiu per a l’Escolarització Inclusiva (SIEI). Es tracta de dotar a l’escola amb un/a mestre/a especialista en el suport a la inclusió i un/a integrador/a social que s’incorporen a la plantilla del centre com a recurs per atendre l’alumnat amb necessitats educatives especials que ho necessiti dins l’aula ordinària.

Així doncs, aquestes últimes setmanes des de l’escola hem participat de forma activa en la “Formació de centres que incorporen el SIEI” plantejant aquest recurs com una oportunitat per al centre i un recurs per seguir avançant cap a la inclusió. Les mestres de l’escola han intervingut en el curset tot explicant les pràctiques inclusives que portem a terme a l’aula per arribar a tot l’alumnat:

– Docència compartida (dos mestres a l’aula) el màxim d’hores possibles.

– La tutoria entre iguals (ajuda entre alumnes).

–  Programar activitats per tal d’arribar a tots els nivells (visuals, auditives, escrites, vivencials i manipulatives).

–  Suport de les noves tecnologies.

– Treball d’educació emocional.

-Organitzar activitats d’aula que afavoreixen l’autonomia i l’aprenentatge col·laboratiu entre els alumnes (racons, capses d’aprenentatge..).

– El treball interdisciplinari (projectes).

Seguim!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>