A 4t FAN L’EXPERIMENT DELS PULMONS

Els alumnes de 4t hem treballant la nutrició i els aparells del cos humà que intervenen: l’aparell digestiu, el respiratori, el circulatori i l’excretor.

Per aprendre molt més sobre l’aparell respiratori i el seu funcionament hem fet una pràctica de laboratori, aquest any no podem estar a altres aules i per això l’hem realitzat a la classe.

Que bé que ens ho hem passat tot i que feia una mica de fàstic i alguns companys i companyes no s’han volgut embrutar les mans.

La mestra ens ha explicat que ens dóna l’aparell respiratori d’un animal per veure el que hi ha dins, hem tallat la tràquea i quan ja l’estàvem tallant hem hagut de trobar els camins per on passa l’aire fins a arribar als alvèols.Primer de tot hem agafat un tub transparent i l’hem posat per la tràquea i bufant hem inflat els pulmons. Hem observat que els pulmons tenen un tel per sobre com si fos un plàstic, això es diu pleura.Hem tallat les vies respiratòries amb unes tisores, i hem observat els bronquis, els bronquíols i també les anelles de la tràquea. Quan hem tallat de la tràquea als pulmons hem descobert dues coses, que el bronqui principal tenia ratlles i quan el tallem estava ple de bronquíols.

Hem tallat el cor per la meitat i hem vist molts tubs, les venes i les artèries. També hem vist com uns mocs, una mica negres, que són sang coagulada.

És curiós, com pot ser que hi hagi tanta carn en els pulmons i que hi càpiga tant d’aire? Ho havíeu pensat mai?

Els corbs de Llinars 4tA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>