Salut

 

Esmorzars saludables

És convenient que tots els nens i nenes esmorzin a casa. Tot i així durant l’estona d’esbarjo va bé que portin un petit esmorzar a base de fruita o entrepà.

Aquest curs, i per donar coherència i continuïtat als projectes d’educació saludable que treballem a l’escola, hem decidit que no es podran portar sucs ni pastisseria a l’hora dels esmorzars ni a Educació Infantil ni a Educació Primària.

Recordeu que, seguint les indicacions del Departament de Sanitat pel que fa a l’alimentació, a l’escola no se celebren aniversaris amb menjar o beguda elaborada a casa, han de ser comprats. Tampoc es poden portar  llaminadures.

Medicaments i malalties

Us recordem que els alumnes no han de prendre medicaments a l’escola com a norma general.

No heu de portar a l’escola el nen o nena quan tingui febre o altres símptomes d’indisposició. S’ha de estar en contacte amb el pediatra o portar-lo al CAP.

S’ ha de comunicar a Secretària quan l’ alumne no pot assistir a classe.

També s’informarà, des de casa o des de l’escola, quan se li hagin trobat polls. En tots aquests casos, el nen/a haurà de quedar-se a casa.

Caldrà portar un certificat mèdic per justificar qualsevol situació que impedeixi treballar amb normalitat o que requereixi fer una dieta específica.

Fundació IMO

L’escola forma part d’un programa ocular que duu a terme la Fundació IMO amb la col·laboració de Fundació La Caixa i Càritas.

Mitjançant exploracions oculars gratuïtes es pot fer un diagnòstic precoç de malalties oculars. Aquest diagnòstic és fonamental no només per a una correcta integració i rendiment escolar dels nens, sinó també per establir les bases de salut ocular en l’edat adulta, ja que la visió que no es guanyi durant la infància no es pot recuperar un cop finalitzat el període de desenvolupament visual (sobre els 8-10 anys). Per tant, com més aviat es detectin els problemes visuals més efectiu serà el seu tractament.

D’aquest programa en gaudeixen els alumnes des de P3 fins a 6è.