L’escola Joan Llongueras entra al Consell d’Infants de Badalona

El Consell dels Infants de Badalona (CIB) és un òrgan de participació on els infants, de 10 a 12 anys de les escoles, dels esplais i d’altres centres educatius de la ciutat dialoguen, debaten, es comprometen, elaboren propostes i fan sentir la seva veu. El CIB és un instrument educatiu que fomenta el diàleg, la interrelació entre infants de tota la ciutat, la corresponsabilitat, la participació significativa i la qualitat de la democràcia. Gràcies a les representació de dos alumnes de sisè, engunay tindrem veu i vot al Consell.

El CIB es va crear l’any 2004 i des de llavors ha anat desenvolupant activitats diverses i ha treballat  obre diferents temes: igualtat d’oportunitats, neteja, verd urbà, ús de parcs i places, civisme, pobresa, diversitat funcional, bullying, etc.
EL CIB és un espai de participació que vol donar resposta a principis i normes inclosos a la Declaració  els Drets de l’Infant (ONU, 1959); la Constitució espanyola (1978); la Convenció sobre els Drets de l’Infant (ONU, 1989); la Carta de Ciutats Educadores (1990 i 2004); les Normes reguladores de la  articipació ciutadana de l’Ajuntament de Badalona (2001); la Llei municipal i de règim local de Catalunya (2003); el Reglament del Consell dels Infants de Badalona (2004); l’Estatut d’Autonomia de Catalunya (2006); el Reglament orgànic municipal (2009); la Llei dels drets i les oportunitats en la infància i l’adolescència (2010); i el Pacte per a la Infància a Catalunya (2013).
El CIB forma part de la Taula d’Infància i Adolescència de Badalona (TIAB) i del Consell Nacional dels  nfants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC).
El CIB està vinculat, també, a la Xarxa de municipis amb consells d’infants, que promou la Diputació de Barcelona.

Com funciona?
EL CIB està format per representants, de 10 a 12 anys, de les escoles, esplais, agrupaments i centres socioeducatius d’infants de la ciutat, que volen participar-hi.
El CIB funciona a través de trobades i d’un Plenari format per:
-Dos representants de cada centre educatiu.
-L’alcalde/essa.
-El/la regidor/a d’Educació.
-Un/a tècnic/a municipal.
Cada centre estableix els mecanismes d’elecció democràtica dels seus representants, que es
renoven cada dos anys. El Plenari elabora i aprova, cada curs, el Pla d’acció del CIB que inclou la  promoció d’activitats obertes, també, a tots els infants i centres de la ciutat.
Per donar suport al CIB existeix, també, una comissió de coordinació formada per el/la mestre/a o responsable de cada centre i el/la tècnic/a d’Educació de l’Ajuntament, responsable de la secretaria tècnica del consell.

 

Tornem a l’escola amb les piles carregades

Per tercer any, al timó de la nau, tenim la Mercè com a directora, l’Anna com a cap d’estudis i anglès a cicle inicial i mitjà i la Rosa de secretària i fent l’anglès a cicle mitjà i superior.

A EDUCACIÓ INFANTIL tindrem la Patrícia a P3, la Raquel a P4 i la Roser a P5 . La Maria que farà reforç conjuntament amb l’Eva, la TEI. Llegir més»

Ja queda poquet per veure’ns!

Avui els mestres i les mestres del Joan Llongueras ens hem retrobat després de les vacances. Hi ha algunes cares noves però, sobretot, moltes de conegudes. Estigueu ben atents i atentes a la pàgina perquè us anirem explicant les novetats i dates importants.

Els mestres i les mestres tenim moltes ganes d’obrir-vos les portes, que ens expliquem les vacances i, com sempre, plenes i plens d’il·lusió de compartir un any més amb vosaltres i Llegir més»

Fins sempre, sisè!

No oblideu mai els vostres orígens, la vostra cultura i, sobretot, mai oblideu el vostre pas per l’escola Joan LLongueras i que, aquí, és casa vostra i sempre tindreu les portes obertes.

Festa de final de curs

Com cada any, les mares de l’AMPA estan preparant un munt de sorpreses per a la festa de final de curs. Serà el proper divendres 15 de juny a partir de les 16h.

  • 16-18h: INFLABLE D’AIGUA (Socis i sòcies de l’AMPA amb carnet)
  • 18h: Portes obertes
  • 19-20.30h: JOCS… Llegeix més»

Comencem la jornada intensiva

 
A partir de dimarts 5 de juny de 2018 es realitza horari intensiu de 9 a 13h. (L’alumnat que utilitza el servei de menjador surt a partir de les 14.30h. fins a les 15h que el personal del servei marxa)

Sant Jordi a l’escola

Com cada any, els nens i nenes de l’escola Joan LLongueras hem celebrat la diada de Sant Jordi amb tota la comunitat educativa; pares, mares, mestres i estudiants.

Des del claustre us agraïm haver compartit aquesta jornada amb nosaltres i us volem regalar aquesta mostra d’imatges.

 

 

Vine el 23 d’abril

El dilluns 23 d’abril l’escola Joan Llongueras obrirà les portes a les famílies per gaudir del RECITAL DE SANT JORDI que els alumnes del centre han preparat amb molta il·lusió. L’entrada serà pel carrer SANT FERMÍ, la porta s’obrirà a partir de les 9.15 h. A les 9.20 h tindrà lloc l’actuació dels alumnes d’Educació Infantil i a continuació la de tots els cursos d’Educació Primària sense fer cap pausa. Els mestres i el personal de l’escola Joan Llongueras us desitgem un FELIÇ DIA DE SANT JORDI .

Us encoratgem a participar d’aquesta jornada amb nosaltres i, així, poder gaudir d’aquest espectacular recital de poesia i el certamen literari.

 

 

Llet a l’escola

Aquest curs, el centre torna a participar en el programa Llet a les escoles. L’objectiu d’aquest és promoure el consum de llet en les dietes dels alumnes durant l’etapa de formació dels seus hàbits alimentaris. És per això, que, a partir d’aquesta setmana, i fins a final de curs,  l’alumnat que vulgui, podrà beure un got de llet diari a l’escola. 

Les colònies dia a dia

A Can Font s’ho estan passant genial! Voleu veure les activitats genials i les cares de divertiment?

Dimecres 14 de març: Fotografies del primer dia. 

Dijous 15 de març : Fotografies del segon dia. 

Divendres 16 de març: Abans de tornar, les últimes fotografies.

A les 16.30h ens veiem a l’escola… Cansats i afònics, de poc dormir i molt gaudir!