L’HORA DEL CONTE A PETITS

A l’escola donem molta importància a la motivació per la lectura. Per aquesta raó tenim un projecte vertical de centre on els petits treballem l’hora del conte.

Les principals intencions educatives són:

  • Donar a conèixer i fomentar el món de la literatura i la fantasia.
  • Treballar l’expressió oral: construcció de frases, coherència, vocabulari, entonació…
  • Saber escoltar.
  • Agafar confiança per parlar davant dels altres.

Tots els cursos hi dediquen un espai setmanal. Es crea un clima i una distribució de l’espai acurada que afavoreixi un clima de conversa, d’apropament, de protagonisme i atenció vers el narrador.

A P3, són les mestres les que expliquen el conte. Acostuma a ser un conte popular i la forma d’explicar és variada: llibre, audiovisual, titelles, imatges…

A P4 i P5 els infants són els protagonistes de l’exposició del conte. Els nens/es són els responsables de preparar-se un conte a casa amb l’ajut de la família. L’infant ensenya la portada, la contraportada, les guardes…

Després de cada exposició es crea un espai de conversa, de preguntes i comentaris. Es té especial cura en què, a mesura que van avançant els cursos es procura que les preguntes siguin més elaborades, i vagin més enllà del comentari de “m’ha agradat molt”…Les preguntes i comentaris dels mestres són un referent per fer créixer i acompanyar les intervencions dels companys/es.

Clica a la imatge per veure més fotografies.