FEM GERMINATS

Aquest matí hem fet germinats a la classe.

Els germinats són dels pocs aliments que encara són vius quan els consumim. Són els embrions de futures plantes i, per tant, es troben en ple desenvolupament i ens aporten un munt de substàncies nutritives que, a més, l’organisme pot assimilar fàcilment.

Els germinats es mengen crus; per tant, aprofitarem per explicar-vos com els podeu fer créixer a casa (així ho hem fet nosaltres).
En primer lloc cal posar, dins un pot de vidre, una quantitat petita –dues cullerades soperes o tres– de llavors, cereals o llegums amb dos dits d’aigua. Després tapar la boca del pot amb una gassa i una goma de pollastre.
Al matí següent cal repetir l’operació.
Al dia següent s’ha de bolcar el pot de vidre per treure’n l’aigua (han de quedar humits però no negats d’aigua) i s’han de continuar regant i canviant l’aigua dues vegades al dia durant tres o quatre dies, mentre es deixa reposar el bol en un lloc que sigui càlid però sense llum directa (per exemple, un racó fosc de la cuina). Al cap d’aquests dies començaran a créixer uns brots petits que s’han de col·locar durant tot un dia en un lloc assolellat (per exemple, a prop d’una finestra) perquè facin la fotosíntesi i s’activi la preuada clorofil·la.
A partir d’aquí només us queda degustar-los; els podeu posar a les amanides. I recordeu que una petita quantitat –una cullerada sopera per persona i àpat– és suficient per aportar-nos els nutrients. No n’abuseu i en mengeu molts d’un sol cop perquè us podríeu trobar malament (gasos, inflor, etc.).
Finalment, una vegada tingueu a punt els germinats, guardeu-los a la nevera i consumiu-los en dos o tres dies, perquè perden valor nutritiu.

CURIOSITAT: uns dos mil anys abans de Crist, el poble esseni, que vivia a la zona de Palestina, ja menjava germinats. Amb el blat germinat feien uns panets que duraven molt i que donaven força i vitalitat als soldats.










Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>