A l’escola, els nens i les nenes de cinquè i sisè, hem realitzat un taller de cuina en el que hem fet codonyat.
El primer pas és tallar-lo a bocins traient les parts dolentes fins a tenir un kg. Després ho posem tot en un bol amb 750g de sucre. Com veieu, un quilo de codony equival a 750g de sucre. Si voleu canviar les quantitats només fa falta una calculadora.
El segon pas és tapar el bol amb paper film i deixar-ho 24h en repós (no el fiqueu a la nevera).
Quan ja han passat les 24h, el destapem i el posem al microones a tota potència durant 1:30h (recordeu d’anar-lo remenant de tant en quant). Una vegada cuit, el dipositem en motlles de silicona de diferents tamanys i formes, i el guardem a la nevera durant un dia o dos. Si al treure’l encara està tendre el coiem 5 minutets més al microones.
Avui, 22 de novembre a les 16:15 hem venut el codonyat i ha tingut molt èxit: estava boníssim!!!
Oriol, Dani i Pol