Com a educadors en el lleure i responsables dels nens i les nenes en l’espai migdia, entenem el menjador escolar com a espai idoni per treballar tot un seguit d’actituds i hàbits relacionats amb la higiene, l’alimentació, la sostenibilitat, el consum responsable, l’ordre i la convivència.
Els principals objectius del servei de menjador són:
- Cobrir les necessitats nutritives dels alumnes.
- Fomentar l’adquisició d’hàbits alimentaris i d’higiene.
- Oferir una dieta diversa, equilibrada i en quantitat suficient.
- Promoure accions educatives relacionades amb l’adquisició d’hàbits, actituds, comportaments i valors socials, alimentaris, d’higiene i salut, mediambientals i de convivència.
El nostre projecte de menjador implica un procés global, en el qual ha de participar tota la comunitat escolar: escola i família. Tots som agents educatius, i això fa que tinguem la responsabilitat d’educar i sensibilitzar els nostres infants envers la importància de l’alimentació i els hàbits saludables.
El treball educatiu al menjador anirà entorn de 4 eixos fonamentals:
Alimentació |
|
Salut i higiene |
|
Actitud i relació |
|
Sostenibilitat mediambiental |
|
L’alimentació és un procés que ens acompanya tota la vida, a través del qual obtenim els nutrients necessaris per l’organisme.
Una alimentació equilibrada, completa i satisfactòria ens permet tenir un creixement físic i mental adequat. Per aquest motiu, des de l’AMPA de l’Escola Alba hem treballat per oferir als nostres nens i nenes un servei de menjador de qualitat que els proporcioni els màxims beneficis.
A l’hora d’elaborar els menús tenim en compte els següents punts:
- Menús variats i casolans, complets i adequats a les necessitats fisiològiques dels nens i nenes.
- Menús atractius basats en la dieta mediterrània, amb varietat de colors, textures i tècniques culinàries.
- Programació de menús adequats a l’època de l’any.
- Potenciar el consum de tots els grups d’aliments: cereals, llegums, tubercles, verdures i hortalisses, fruita, lactis, carns, ous, peix, olis i fruita seca.
- Seleccionar aliments amb elevats beneficis nutritius.
- Facilitar dietes personalitzades (malalties, al·lèrgies, intoleràncies, etc.)