Astrònoms per un dia!

A primera hora del dilluns, Diables i Castelleres, ja estàvem preparats per pujar a l’autocar que ens esperava puntual des de les 9h.

Un cop dins de l’autocar i cinturons cordats el conductor ens va portar a l’Observatori Astronòmic de Sabadell.

Abans d’entrar vam poder esmorzar i explorar els voltants de l’observatori.

La primera activitat va ser conèixer l’observatori per dins i baixar a una sala-auditori que estava situada al soterrani. Allà una astrònoma que en sabia molt sobre el Sistema Solar i l’espai ens va explicar coses molt interessants. Després vàrem veure un documental sobre els planetes que ens va encantar.

La segona activitat ens vam separar; mentre uns es quedaven veient una exposició sobre l’espai i l’univers, els altres vam poder pujar a la cúpula on es trobava l’enorme telescopi amb el que els astrònoms d’aquest observatori treballen. Després ens vam canviar les activitats.

A la cúpula vam poder observar el sol amb el telescopi gràcies a 2 filtres solars per no fer-nos mal a la vista.

A l’acabar l’activitat, ens vam acomiadar i vàrem anar a un parc tot just davant de l’observatori on poder dinar i jugar fins l’hora que va venir a buscar-nos l’autocar per tornar a l’escola.

Va ser una sortida que ens va agradar molt i que recomanem a tothom que li agradi aprendre i saber coses sobre els planetes.