Xerrada: Ser dona i viure com a refugiada

Xerrada: Ser dona i viure com a refugiada (dimecres 4 de març)

Benvolgudes famílies,

Des de Paidos, i a mode de continuïtat amb el projecte de lleure educatiu, un any més estem organitzant algunes activitats per commemorar el Dia Internacional de la Dona.

L’eix central de la nostra intervenció pedagògica amb els infants enguany s’emmarca dins el projecte nuSOS (https://projectes.fundesplai.org/nusos/) , us convidem a donar-hi un cop d’ull. És una proposta educativa que posa la mirada en la ciutadania global, i per això volem commemorar aquesta data de la mà d’una dona afganesa extraordinària.

Així doncs, us proposem una xerrada/conferència a vosaltres, mares, pares, familiars i qualsevol adult que vulgui venir a conèixer la Nadia Ghulam, que ens explicarà la situació de les dones al seu país i ens endinsarà a la cultura afganesa.

La Nadia Ghulam (Kabul, l’Afganistan, 1985) parla amb una humilitat que desarma. La seva història i vivència es desdibuixa, perquè per davant posa la de la seva gent i el seu país. Resta tot mèrit a la seva infància de nena supervivent de les bombes, als seus dos anys d’ingrés hospitalari amb 14 operacions, a les seves cicatrius, a la dècada que després va viure fent-se passar pel seu germà Zelmai per a poder estudiar i treballar, portant a la seva casa l’únic aliment possible.

La Nadia, arribada a Espanya amb 21 anys, parla un impecable català i castellà, viu amb els seus pares espanyols a Badalona i fa de tot per a enviar diners a la seva família: cuina del seu país a domicili, treballa en un bar, fa teatre… Després de quatre anys d’absència de la seva llar, la mort de la seva benvolguda tia Sha Ghul l’obliga a tornar a l’Afganistan, per primera vegada amb la seva identitat recobrada de dona. I el xoc és brutal.

Us animem a venir, no us deixarà amb indiferència. La participació de tots i totes és important per avançar cap a una societat més igualitària entre dones i homes.

  • DIA: DIMECRES 4 DE MARÇ
  • LLOC: CASA DE CULTURA DE SANT CUGAT DEL VALLÈS (C/Castellví 8)
  • HORA: de 20h a 21.30h

Per assistir-hi només cal que formalitzeu la inscripció a través del següent enllaç abans del dia 28 de febrer.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScdaO0yXKGYYD5bPtNNY-pvFzoegqOBoHdNh7MaHW5R2C_3Rw/viewform

Hi ha places limitades!!