NuSOS!

NuSOS!

Després d’ EnCORatja’t, arriba NuSOS, una nova proposta educativa centrada en la ciutadania global, les migracions i el refugi perquè els infants reconeguin els Drets Humans i la diversitat com a valors indispensables per a la convivència i la sostenibilitat al nostre món.

NuSOS parteix de la base que el món actual planteja reptes molt importants com el canvi climàtic, les migracions forçades, les desigualtats o la pobresa, entre d’altres, i que l’educació ha d’oferir als infants les eines per reflexionar de manera crítica i poder col·laborar en la seva solució a escala individual.

Pel que fa al nom, NuSOS té la intenció de la seva doble significació: d’una banda, la necessitat de desfer urgentment els “nusos” que impedeixen solucionar situacions crítiques i, de l’altra, la mateixa necessitat de teixir “nusos” de complicitats per obtenir aquestes mateixes solucions. I així està estructurada la proposta, amb una part destinada a analitzar les situacions crítiques que s’estan vivint actualment com les migracions, el canvi climàtic, etc. i una altra que proposa com des d’una educació transformadora es poden aportar solucions.

Aquesta nova proposta la vam inaugurar a l’esplai del passat dimecres 20 de novembre, Dia Universal dels Drets dels Infants, tot fent balls de nusos.

Així que ja ho sabeu, seguim desfent conflictes per teixir complicitats!

Maria Beà

Coordinadora d’extraescolars