EXPERIÈNCIA CÒSMICA A L’INSTITUT

22/11/18. Visita de tercer a l’Institut Sòl-de-Riu. Acompanyament i presentació a càrrec de les professores: Anna Sanz, Pilar Salvador i Anna Valle.

 

En arribar, ens van rebre molt càlidament i amb amabilitat. Ens van guiar pel centre fent el mateix itinerari però començant per punts diferents: 3r A al laboratori amb Anna Valle, 3r B amb Anna Sanz als tallers i 3r C amb Pilar Salvador a la planta baixa amb la visita al pati i al projecte de l’hort ecològic. El vestíbul era el lloc de retrobament per a continuar la visita. Després, vam passar al saló d’actes on les tres classes vam tenir un aprenentatge molt didàctic sobre el sistema solar i la creació de l’univers. La visita va finalitzar al pati on vam reproduir, amb la fricció de les nostres mans i el posterior moviment dels nostres cossos l’experiència de com es devia  produir el Big Bang.

 

Anna Valle al laboratori on va mostrar-nos els diferents materials que podíem trobar com per exemple, els armaris dels productes bàsics i els àcids que, aquests últims, són més perillosos. En acabar va realitzar un experiment on en mesclar dos productes que trobem a les llars es produeix gas i és aquest el motiu pel qual un globus es va inflar una mica.

 

Imatge molt bonica, mentre sonava la música, on a l’esquerra caminava l’alumnat que el curs passat va acabar 6è i a la dreta els visitants de 3r.

Taller de mecànica on es pot veure a l’esquerra de la imatge l’arbre que estaven construint amb finalitat decorativa nadalenca mentre uns altres elaboraven amb fusta el que serà un regal.

 

Imatge al vestíbul on ens retrobàvem quan acabàvem alguna part del recorregut de l’itinerari. Al fons es pot veure que hi havia un segon grup de 3r.

 

 

Anna Sanz ens va acompanyar pel passadís entrant a alguna de les classes de l’Institut, especialment al Taller de mecànica.

Pilar Salvador, a la planta baixa, ens va acompanyar fins a l’hort i el jardí que formen part del Projecte ecològic que també integra tasques de restauració. Tot plegat, passant per la cafeteria i fent una parada inicial al pati on explicava què han canviat per a millorar-lo.

Finalment, des del vestíbul novament, vam anar al saló d’actes per gaudir d’una xerrada molt didàctica de processos que tenen lloc a la Via Làctia com els moviments del Sol, la Terra i la Lluna.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>