LA BASSA I EL SEU ECOSISTEMA EVOLUCIONEN

La bassa de l’escola prospera, i ja es poden observar formes de vida variades que van creixent. Les plantes habiten el fons, el voltant, i la superfície de l’aigua de la bassa. Els animals també es poden veure dins de l’aigua en forma de peixos i fora de l’aigua com insectes voladors.

La vegetació està molt activa al voltant de la bassa, però dins també hi ha algues que viuen enganxades a les pedres. Les plantes submarines d’estany que tenen una tija llarga sobresurten de l’aigua i els insectes voladors, com mosquits o libèl·lules, es poden posar a sobre. Les algues que floten solen acumular-se al peu de la cascada perquè al caure l’aigua es produeix oxigen que és el que necessiten i busquen les plantes.

Els animals de la bassa es comencen a veure, estan creixent i la majoria són insectes, però també hi ha peixos d’aigua dolça. Les libèl·lules estan molt agraïdes de que tinguem una bassa perquè és un lloc perfecte per posar els ous i viure. Però els mosquits també poden posar ous i viure, però per aquest problema (que ens piquin els mosquits) tenim a les orenetes que poden beure aigua i alimentar-se gràcies a la bassa, i es poden alimentar gràcies als mosquits que neixen. A més, les larves dels mosquits (i també les de les libèl·lules) alimenten als petits peixos que viuen a la bassa. Aquests peixos es diuen Fartets. Els peixos tenen el seu propi territori, i si s’observa la bassa podem veure un dels peixos fent fora un altre peix del seu territori, que acostuma a ser una pedra o més d’una.

La bassa té objectes artificials com per exemple el filtre. El filtre neteja l’aigua, després se l’emporta per un tub fins a la cascada on cau aigua neta. És un sistema per no haver de canviar l’aigua contínuament i reutilitzar l’aigua bruta.

DSCN0815

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>