ELS NENS I NENES DE SEGON VIATGEM A L’EDAT MITJANA

Aquest tercer trimestre, aprofitant que anem de colònies a Cardona, hem decidit fer el projecte de “Els castells i la mina de sal”.

Ens hem endinsat en el món de l’Edat Mitjana i hem investigat sobre la vida als castells i els seus habitants i la seva forma de viure.

A l’àrea de plàstica cada nen va realitzar un escut amb elements relacionats amb els seus interessos.  En la següent sessió, per tal de potenciar el treball en equip, es van reunir  en petits grups i van dissenyar un escut gran que havia d’incloure elements de cada un dels integrants del grup.

Els nens i nenes de segon estan gaudint molt d’aquest projecte i mostren molta curiositat per saber detalls d’una societat tan diferent a la seva.

Si voleu veure fotos del procés, cliqueu sobre la següent imatge.

 

L’edat mitjana era una època de moltes lluites, i… què hi ha millor que la música per oblidar la violència! Hem buscat com sonaven els instruments que feien servir a l’edat mitjana, alguns ja els coneixíem, com l’arpa o el sac de gemecs, però d’altres ens han semblat d’allò més curiosos, com l’organistrum https://www.youtube.com/watch?v=IIKHgzlqAmo  (el seu nom ja ens crida l’atenció) o l’anafil https://www.youtube.com/watch?v=agrWuBixTQM. Si feu click en els enllaços podreu escoltar com sonaven.

També ens va resultar molt curiosa la forma en la qual es dividia la societat a l’edat mitjana, així que vam improvitzar una piràmide per classificar les diferents classes socials d’aquella època.

I no podia faltar la tecnologia. Com ens agraden les tauletes! Després d’aprendre les parts del castell, la millor manera de recordar-les és buscar una fotografia del castell de Cardona i col·locar els noms al lloc corresponent. Hem gaudit molt preparant el nostre “póster” personal!

Hem practicat la simetria amb un castell al qual li faltava la meitat de la decoració. Hem fet una feina molt precisa, en la qual l’observació ha sigut fonamental. A més a més, hem practicat amb el regle perquè les línies no es diferenciessin ni un mil·límetre. Quina feinada!

No ens oblidem de la sal. A la mina (i molts cops a casa) la vàrem tastar. Allà n’hi havia de tres tipus, i la que ens van donar tenia un gust picant! Quina cara se’ns va quedar! Alguns ens vam atrevir amb l’aigua que queia de les estalactites, era molt més salada que la de la platja! Allà vàrem aprendre moltes coses de la sal, però en tornar li vàrem donar un ús molt diferent. Hem dibuixat el cel amb ella i aquests han sigut alguns del resultats.

Podeu veure les fotos del procés clicant aquí 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>