Cantània

Cantània és una cantata que organitza l’Auditori de Barcelona.

És una activitat participativa en la que s’inscriuen escolars de cicle mitjà i superior de primària de Catalunya. Cada any s’estrena una obra encarregada especialment per a aquesta activitat. Els encàrrecs, fins a dia d’avui, s’han fet a compositors i escriptors catalans de reconegut prestigi.

A la nostra escola hi participen els alumnes de 5è conjuntament amb altres centres d’Osona al Teatre Atlàntida de Vic.

D’on vé?

Cantània va començar fa 29 anys amb només 9 escoles de Barcelona (va sortir de la voluntat dels mestres de música de fer alguna activitat conjunta entre escoles). L’èxit va ser tan gran que, amb el pas dels anys, s’hi van anar sumant la resta d’escoles de Barcelona i, més tard, altres ciutats de Catalunya. I des del 2005 que també hi participen ciutats fora de Catalunya.

  • Argentona, El Vendrell, Figueres, Girona, Granollers, Manresa, Mataró, Olot, Reus, Salamanca, Sant Cugat del Vallès, Vic, Vilafranca del Penedès
  • Sevilla, Saragossa, Valladolid i Parla
  • Alemanya (Mainz, Bremen, Biefeld, Neustadt i Koblenz)
  • Bèlgica (Brusel·les), Veneçuela (Caracas), Itàlia (Alexandria) i Mèxic.

Es treballen molts aspectes de diferents àmbits: de cant, de treball de la veu i de respiració, també de moviment i percussió corporal que acompanyen les cançons, s’elabora material artístic… es treballa l’atenció, memorització, el fet d’escoltar els altres, escoltar els músics…).

Per tot aquest treball i esforç i, sobretot, per la vivència personal que aporta poder actuar a un escenari de renom és essencial que participin el dia del concert i assegurar, al màxim possible, l’assistència per part de les famílies en aquest dia tan especial per a ells.