Actualitat tancament de centre

Recull de novetats de manera cronològica. S’actualitza a mida que la direcció del centre rep notícies que siguin d’interès per tota la comunitat educativa.


Inici del 3r trimestre

Novetats sobre inici del tercer trimestre, avaluació de les tasques que els alumnes fan a casa i consideracions sobre pagaments fets per crèdits de síntesi, esquiada i Londres. El document s’ha enviat a tots els familiars a través del compte @iernestlluch.cat. Podeu consultar-lo aquí.

També recomanem:

Consells i recomanacions per a joves (text editat per la direcció general de Joventut)

 

Notícies setmana 30 de març al 3 d’abril

El departament d’Educació aclareix que:

  1. Les tasques durant la primera part del confinament són voluntàries i no avaluables.
  2. La feina que es mani des de l’institut a partir del 13 d’abril sí que tindrà efectes avaluatius. L’institut haurà de concretar quines mesures de flexibilització es tenen en compte pels alumnes amb dificultats greus d’accés a la xarxa.

L’institut ha preparat un document de preguntes freqüents dirigit als alumnes i que també pot ser útil per a les famílies.

Notícies setmana 23 al 27 de març 2020

Un cop s’ha vist que el tancament de centres ha esgotat el pla a curt termini, l’institut ha començat a prendre decisions a mig termini:

  1. Cal organitzar una resposta educativa pels professors que sigui àgil i descentralitzada. S’utilitzarà Google Classroom de manera generalitzada a partir de la setmana vinent.
  2. S’han donat consignes als professors de trobar un equilibri entre proporcionar treball als alumnes i tenir en consideració als alumnes que, per diferents motius, no puguin accedir a la xarxa o a ordinadors.
  3. S’està fent formació ràpida als professors en temes d’ensenyament a distància. La formació la fan professors del centre de manera voluntària.
  4. S’ha començat una campanya de recollida d’informació sobre l’accés a la xarxa per part dels nostres alumnes. Repte: rebre les respostes al qüestionari el divendres 27.
  5. S’ha demanat la col·laboració de pares i alumnes per fer extensives les comunicacions que arriben del centre.
  6. Seguim atents a les reunions que fa el Departament d’Educació a les direccions dels centres educatius. Donat que ara no hi ha tantes novetats, no són diàries sinó tres cops a la setmana.
  7. Per aquells alumnes que tinguin dubtes emocionals o pateixin algun tipus d’angoixa, posem a la vostra disposició els següents correus: mercemunne@iernestlluch.catamayasojo@iernestlluch.catnuriabofarull@iernestlluch.cat i mariantomas@iernestlluch.cat

Notícies del 19 de març 2020

  1. Des d’ahir estan penjades les feines de cada curs. Vegeu-les a sota, “Notícies del 18 de març”
  2. Confirmem que ahir es va col·lapsar el sistema d’enviament de feines a alumnes i famílies. La pàgina web segueix sent el lloc de referència on trobar informació.
  3. Per alumnes de 4t d’ESO i de postobligatòria en general, us animem a consultar:
   • Estudiar a Catalunya. Oferta educativa amb filtres, informació, perfils professionals, etc.
   • Unportal.cat. Informació similar, però estructurada d’una manera més visual i amb cercador d’estudis molt intuïtiu. Hem arribat a un acord perquè ens cedeixin les claus d’accés de manera gratuïta:
  4. Consells mèdics sobre com superar situacions derivades de l’estrès durant el confinament.
  5. Des de la regidoria d’Educació de l’ajuntament es demana col·laboració al jovent de Cunit per començar a recollir informació i elaborar el Pla de Joventut 2020-23. Per fer-ho, cliqueu aquí.

Notícies del 18 de març 2020 – Feines per a l’alumnat

A partir de dimecres a les 13:00 està disponible la recopilació d’activitats voluntàries i no avaluables que hem preparat el claustre de professors. Demanem que us descarregueu la corresponent al curs del vostre fill/a i llegiu amb atenció les orientacions a les famĺilies.Document amb orientacions per a les famílies​

Notícies del 16 de març 2020

Durant el dia d’avui s’ha creat una eina web per coordinar de manera automàtica tota la feina que els professors deixaran als seus alumnes. Es comunica als professors que tenen el dimarts dia 17 com a límit per poder fer-hi aportacions. El dimecres 18 es farà repartiment general a tots els alumnes i famílies. Es demana a tothom que estigui atent al seu correu electrònic. Siusplau, feu-vos ressò a través de les vostres xarxes socials. El compte de twitter de l’institut és actiu i funciona però encara no té prou seguidors com per considerar-lo una font d’informació que arribi a tothom.Demanem a tothom que es descarregui l’aplicació de Twitter i ho comuniqui al màxim de persones possibles.

Notícies del 15 de març 2020

08:00 Direcció es forma en trobades digitals a l’espera de poder informar la resta del claustre de com es concreten les mesures anunciades ahir pel president espanyol i com es compatibilitzen amb els criteris anunciats fins ara pel Departament d’Educació.

Notícies del 14 de març 2020

10:00 El compte de Twitter de l’institut @i_ernestlluch es fa ressò de la crida per evitar desplaçaments i confinar-se a casa. Es fa enviament massiu a tota la comunitat educativa i es demana màxima difusió a la campanya.

Acasa2.jpeg Acasa.jpeg

21:00 El president del Govern Espanyol anuncia mesures sobre l’estat d’alarma i centralitza ministeris sota el seu comandament únic. Es demana de nou a la població que no surti de casa.

Notícies del 13 de març 2020

08:30 S’envia missatge als treballadors de l’institut demanant que estiguin disponibles durant l’horari laboral. Es preveu que al final del matí s’hagi de compartir informació amb el claustre de professors. Es comparteix pdf amb comunicació interna del departament. Es fa una crida a tothom a fer seguiment del compte de Twitter @i_ernestlluch

12:30 Un cop acabada la reunió telemàtica amb SSTT ens fem ressò de les següents informacions:

  • La contenció del virus fa que ara mateix les avaluacions dels alumnes no siguin prioritàries. S’avalua de manera continuada. S’aportaran solucions a mida que la situació vagi canviant.
  • Tot i no ser prioritari, s’està treballant amb SSTT per determinar com s’ha de procedir en el cas de pagaments a colònies (i similars) cancel·lades.
  • No es recuperaran les classes d’aquests 15 dies.
  • S’està estudiant enviar feina voluntària als alumnes sempre i quan no exclogui aquells que no tinguin accés a ordinadors o internet. Encara és massa aviat per concretar res.

15:30 El president del Gobierno de España anuncia la declaració de l’estat d’alarma a partir de diumenge.

20:50 El president de la Generalitat de Catalunya insta la població de tota Catalunya a confinar-se a casa per protegir els més vulnerables i garantir el funcionament del sistema sanitari. Es demana al Gobierno de España que controli els accesos a Catalunya de la seva competència.

Notícies del 12 de març 2020

14:00 Roda de premsa del President de Catalunya, M. Hble. Sr. Joaquim Torra:

  • Cancel·lació de classes als centres educatius a partir del dia 13 de març, inclòs.
  • Cancel·lació de FCT (formació en centres de treball), pràctiques de batxillerat i projecte DESC-Obra de 4t d’ESO.
  • No s’especifica fins quant ha de durar aquesta mesura excepcional.

14:10 – 14:30 S’informa a tots els alumnes que es cancel·len les classes. Es demana que no es faci cas de rumors i que tothom estigui pendent de les novetats que es penjaran en aquesta pàgina web.

14:43 Es confirma als professors i la resta de treballadors que demà no han d’anar a treballar als centres. Només hi haurà presència simbòlica de l’equip directiu. NOVETAT a 15:45: no hi haurà presència ni de l’equip directiu.

14:50 Inspecció contactarà amb les direccions dels centres  per explicar novetats durant el matí del divendres 13.

15:00 i endavant. Comunicació a l’AMPA i regidoria d’educació de l’Ajuntament de Cunit.

15:18 El Departament d’Educació descarta activitats lectives online.

15:30 Confirmació oficial que es cancel·len totes les pràctiques de postobligatòria.

15:45 Canvi de criteri respecte a la presència de l’equip directiu als centres. No hi han d’anar. S’informa que hauran d’estar disponibles durant el matí de demà per fer videoconferència amb el departament d’Educació. Serà en aquell moment en què es donaran més detalls i instruccions.

15:50 NOVETAT. Comunicat de Serveis Territorials: “El Departament d’Educació, seguint instruccions del Departament de Salut i com a mesura excepcional per contenir el coronavirus, ha pres la decisió de tancar a partir del dia 13 de març i fins al proper dia 27 març, ambdós inclosos, tots els centres educatius del país i, per tant, han quedat suspeses les classes en horari lectiu i les activitats extraescolars.” Es recomana que els centres tinguin un canal de comunicació obert amb tota la comunitat escolar. En el nostre cas: aquesta pàgina web.

16:00 Recordatori des de Serveis Territorials de seguir les indicacions, recomanacions i protocols que estableix el Departament de Salut pel que fa a la prevenció del virus i que podeu consultar a http://canalsalut.gencat.cat/coronavirus

16:00 Enviament de correu massiu a alumnes i famílies

18:00 NOVETAT Estrena de compte a Twitter per informar de novetats. Aquesta pàgina continuarà actualitzant-se i es repetirà la informació a Twitter per agilitzar missatges. Ens podeu seguir a @i_ernestlluch

19:30 Les direccions de diferents centres del Baix Penedès creen grup per coordinar-se. Es comencen a plantejar preguntes de cara a la reunió per videoconferència de demà amb Serveis Territorials.