BENVINGUTS AL CURS 09-10

Des del departament de matemàtiques us volem donar la benvinguda al nou curs tot esperant que col·laboreu en els nostres projectes i seguim aprenent tots junts.

De moment us fem saber que ja podeu consultar l’agenda del curs 09-10 i que els professors estan rumiant els problemes del mes d’octubre.

També hem afegit una pàgina amb els dossiers de treball per a diferents temes i cursos, de manera que us siguin més accessibles.

Hem adquirit uns quants llibres més per ampliar la nostra bibloteca particular.

 • El código Newton
 • El código de Arquímedes
 • Infinitum
 • La divina geometria

En podeu llegir una petita ressenya a la pàgina LLEGIM MATEMÀTIQUES.

________________________________________________________________

Els companys del CREAMAT ja ens han fer arribar les darreres informacions respecte a activitats relacionades amb la ciència.

Us en fem cinc cèntims i no dubteu en consultar la sea web ( http://phobos.xtec.cat/creamat/joomla) per tenir-ne més dades:

 • El dia 19 de setembre, a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans, tindrà lloc la Sisena Jornada d’Ensenyament de les Matemàtiques, aquest curs entorn al tema: “Les revistes de matemàtiques, un espai de comunicació per al professorat des d’infantil a al universitat?”. La inscripció acaba el 14 de setembre.
 • S’està posant en marxa el projecte EDA 2010 (Experimentación Didáctica en el Aula). Aquesta activitat de formació té com a objectiu ajudar a què el professorat de matemàtiques adquireixi estratègies i eines que permetin utilitzar, de forma continuada, les TIC com a recurs didàctic i, en concret, els materials del projecte Descartes a l’aula. La inscripció acaba el 15 de setembre.
 • Fins el 21 de setembre hi ha temps per matricular-se al curs telemàtic “Ciència i tècnica a través de la història” que, a part d’un bloc comú, conté un bloc important dedicat a la història de les matemàtiques. Les professores de l’apartat de matemàtiques seran Maria Rosa Massa i Fàtima Romero. Podeu trobar més informació i fer la inscripció a través de l’apartat de Formació permanent de la XTEC (Codi de l’activitat: 9002060533).
 • S’està organitzant la II Jornada de l’Associació Catalana de GeoGebra que tindrà lloc els propers dies 13 i 14 de novembre al CosmoCaixa de Barcelona. El període per presentar comunicacions s’acaba el dia 30 de setembre i el d’inscripció el 10 de novembre.
 • Del 30 d’octubre al 8 de desembre l’associació mmaca (Museu de Matemàtiques de Catalunya) presentarà l’exposició “Experiències matemàtiques” a Centelles. L’horari serà els dissabtes de 18 h a 20 h i els dies festius de 12 h a 14 h i de 18 h a 20 h. Dies feiners i per a grups escolars en hores convingudes. Per inscriure’s cal telefonar a l’Ajuntament de Centelles: 93 8810375.

Altres informacions :

 • El cicle de conferències que, en ocasió de l’Any Internacional de l’Astronomia, organitza a Girona, a partir del dia 24 de setembre, la càtedra Lluís Santaló de la UdG.
 • La Nit de la Recerca’09 que té lloc el 25 de setembre.
 • Els actes que celebra el CosmoCaixa, amb motiu del seu 5è aniversari i l’Any Internacional de l’Astronomia del dia 24 al 27 de setembre.