L’INSTITUT PLA DEL BOSC ACOLLIRÀ EL CURS VINENT ESTUDIS DE FORMACIÓ PROFESSIONAL

Per al curs vinent 2020-2021 oferim dos nous estudis de formació professional de la família professional agrària:

  • PFI auxiliar d’activitats forestals
  • IFE auxiliar en cura d’animals i espais verds 

PFI Auxiliar d’Activitats Forestals  (Codi: PFI AR01)

  • Què són els PFI?

Els programes de formació i inserció (PFI) estan adreçats a joves d’entre 16 i 21 anys, o que els compleixen l’any d’inici del programa, que no han obtingut el títol de graduat en educació secundària obligatòria i que volen iniciar-se en una professió.

Els PFI ofereixen formació professional que inclou pràctiques en una empresa, formació general bàsica i també orientació i acompanyament perquè cada jove pugui definir el seu itinerari professional.

La finalitat dels programes és facilitar la continuïtat formativa d’aquests joves als estudis de formació professional, i alhora proporcionar-los competències professionals que els permetin accedir al món laboral amb possibilitats d’obtenir una ocupació més qualificada i estable.

  • Descripció

Aquests estudis capaciten per dur a terme operacions auxiliars necessàries per a la conservació, millora i aprofitament de la muntanya.

Tenen una durada total de 1.000 hores, un curs acadèmic.

  • Accés

Poden accedir a aquest programa de formació i inserció (PFI) els joves no ocupats que compleixin com a mínim 16 anys d’edat i com a màxim 21 en l’any d’inici del programa i que no hagin obtingut el graduat en ESO.

  • Tràmits:

Preinscripció

del 25 de maig al 5 de juny

(MÉS INFORMACIÓ PROPERAMENT)

ENLLAÇOS D’INTERÈS

– Informació detallada de l’estudi:

http://queestudiar.gencat.cat/ca/estudis/pfi/cicles/agraria/?p_id=2750&estudi

– Documentació  preinscripció

http://queestudiar.gencat.cat/ca/preinscripcio/estudis/pfi/documentacio/

– Dates preinscripció:

http://ensenyament.gencat.cat/ca/Detall/calendari-preinscripcio

 

Itineraris formatius específics: Auxiliar en Cura d’Animals i Espais Verds (Codi:  IFE AR01)

  • Què són els IFE?

Els itineraris formatius específics són ensenyaments professionals adreçats a alumnes d’entre 16 i 20 anys (durant l’any natural que inicien l’itinerari) amb necessitats educatives especials associades a una discapacitat intel·lectual lleu o moderada i que no es troben en disposició de seguir la formació professional ordinària.

  • Descripció

Aquests estudis desenvolupen competències per fer tasques auxiliars d’atenció als animals, el manteniment i la higiene d’instal·lacions ramaderes, de producció de plantes en vivers i en centres de jardineria, i de manteniment de jardins, parcs i zones verdes, observant les normes de prevenció de riscos laborals i protecció mediambiental corresponents, així com competències de comunicació, autonomia personal i participació en activitats comunitàries.

La durada és de 3.360 hores distribuïdes en quatre cursos acadèmics. El darrer curs inclou la formació en centres de treball.

  • Accés

Poden accedir als itineraris els joves amb necessitats educatives especials associades a discapacitat intel·lectual lleu o moderada que tenen com a mínim 16 anys d’edat i com a  màxim 20, l’any natural d’inici de l’itinerari i preferentment que no hagin obtingut el títol de graduat en educació secundària obligatòria.

Excepcionalment, també s’hi poden acollir joves que tenen l’edat i les necessitats abans indicades i que hagin obtingut el títol de graduat en educació secundària obligatòria però no puguin accedir als ensenyaments de formació professional ordinaris.

ENLLAÇOS D’INTERÈS

http://queestudiar.gencat.cat/ca/estudis/ife/itineraris/cura-animals/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>