NAUTILUS

NOM

Ca Nautilusfossilpelmoodlecon-fotor
Ca Nautilus
In Nautilus

DESCRIPCIÓ

El gènere Nautilus és un tàxon que conté set espècies de nàutils. D’aquestes en queden quatre de vivents, que difereixen significativament en aspectes de morfologia dels nàutils emplaçats en el tàxon germà Allonautilus
És el fòssil, d’un nàutil, un grup de cefalòpodes molt antics, van ser els primers que van existir.

Aquest fòssil va ser descobert per Carl Linnaeus, un botànic i científic suèc. Al 1758, però el fòssil ja podia existir des de fa 500 milions d’anys.

Carl Linnaeus, va néixer Råshult, Småland, Suècia, 23 de maig del 1707 i va morir a Uppsala, Suècia, 10 de gener de 1778), fou un botànic, científic, metge, i zoòleg suec que establí els fonaments del sistema modern de la nomenclatura binomial. És considerat el pare de la taxonomia moderna i conegut com un dels pares de l’ecologia moderna.

ÈPOCA GEOLÒGICA

De cada fòssil cal descriure l’època geològica on va viure, incloent-hi imatges (mínim 250 carac.)

Al ser un dels primers cefalòpodes que van existir, el fòssil podria tenir fins i tot 500 milions d’anys

ÚS

La closca del Nautilus, tallada pel seu pla aproximat de simetria, dona lloc a dues mitats que constitueixen un exemple clàssic d’espiral aproximadament longarìtmica
també es pot dir espiral equiangular.

LLOC D’ORIGEN

Aquest fòssil, prové del Marroc, un país situat al nord d’Àfrica. La seva població és de 32.309.000 h i la seva extensió és de 442.300 km2. La seva llengua oficial és l’àrab estàndard.
El relleu del Marroc és principalment muntanyós, car les muntanyes algerianes de l’Atles hi continuen amb diferents cadenes paral·leles (el Rif i el sistema de l’Atles). Al N, de cara a la Mediterrània, després d’una estreta plana costanera, hi ha la cadena juràssica del Rif, que, en forma d’arc, s’estén des de l’estret de Gibraltar fins a la vall del riu Moulouya; no ultrapassa els 2.500 m (djebel Tidirhine, 2.456 m).
El clima varia molt depén de la zona: al nord el clima és bantant sec, però per la part interior plou més i no ho és tant.

MAPA
PROCEDÈNCIA

Aques fòssil ens l’ha portat el pare d’un nen d’aquest institiut que és geòleg, per tant estava molt interessat en el projecte que estavem fent, per això va portar una capsa plena de fòssils, roques i alguns minerals.

REFERÈNCIES BIBLIOGRÀFIQUES

https://ca.wikipedia.org/wiki/Nautilus

http://matematicainteractiva.com/concha-de-nautilus-espiral-logaritmica-pero-no-aurea

http://www.regmurcia.com/servlet/s.Sl?sit=c,365,m,108&r=ReP-27335-DETALLE_REPORTAJESABUELO