Informacions de final de curs 20-21 i d’inici de curs 21-22

Presentació de la reunió d’inici de curs de 1r d’ESO

Presentació de la reunió d’inici de curs de 2n d’ESO

Presentació de la reunió d’inici de curs de 3r d’ESO

Presentació de la reunió d’inici de curs de 4t d’ESO

Presentació de la reunió d’inici de curs de 1r de batxillerat A

Presentació de la reunió d’inici de curs de 1r de batxillerat B

Instruccions per a la compra de les llicències digitals de Ciències per al món contemporani de 1r de batxillerat i de Biologia de 1r i de 2n de batxillerat

Instruccions per a la compra llicències digitals de Tecnologia i Visual i plàstica de 1r d’ESO

Accessos i horaris d’entrada de l’alumnat per al dia 13 de setembre

Carta d’inici de curs de les conselleries de Salut i d’Educació

NOVES INFORMACIONS D’INCI DE CURS 21-22

 • Reunions virtuals d’inici de curs amb les tutories dels grups classe dels vostres fills/es el dia 8 de SETEMBRE de 2021, a les 18.00 h. Rebreu l’enllaç corresponent durant el dia 7 de setembre per correu electrònic.
 • Incorporació de l’alumnat al centre el dia 13 de setembre:
  • 1r d’ESO té l’hora d’entrada a les 9.00 h. Durant una hora realitzaran una activitat d’acollida amb alumnat de 2n d’ESO, i a partir de les 10.00 h i durant tot el matí realitzaran activitats d’acollida amb el professorat.
  • De 2n d’ESO a 2n de batxillerat tenen l’hora d’entrada a les 8.00 h. Durant una hora realitzaran la presentació del curs amb el seu tutor/a i a partir de les 9.00 h comencen les classes
 • L’alumnat de 1r d’ESO que tingui deures obligatoris de l’escola de primària de la qual prové els ha de portar el dia 13 i lliurar-los al tutor/a a primera hora.
 • Publicació dels grups classe:
  • 1r d’ESO penjarem les llistes al centre a partir del dia 2 de setembre.
  • 2n, 3r i 4t d’ESO ho podran consultar al Moodle a partir del dia 2 de setembre.

__________________________________________________________________________

 

Finalitzem el curs 20-21 amb la sensació d’haver aconseguit normalitzar la tan necessària presencialitat de l’alumnat a les aules, fruit d’un esforç col·lectiu, tant nostre com dels i de les alumnes i de les famílies.

Comencem a planificar el curs vinent amb l’esperança que la situació millorarà i per tant podrem anar recuperant la normalitat. En aquest sentit val a dir que continuarem amb el mateix marc horari (https://drive.google.com/file/d/13FuuA8PGayRHG6PnVmu28mDSccMCf85w/view ) i amb les entrades esglaonades d’aquest curs i que ens anirem adaptant a les circumstàncies i a les instruccions dels departaments de Salut i Ensenyament.

INICI DE CURS I REUNIONS D’INICI DE CURS

Segons el calendari oficial el curs 21-22 comença dilluns dia 13 de setembre. Estem encara valorant si ens serà possible realitzar una presentació prèvia del curs. D’altra banda també hem de definir tant el format com les dates de les reunions d’inici de curs. D’aquests aspectes en sereu informats puntualment per mail. També tindrem aquesta informació a la pàgina web del centre www.inspereribot.cat

ELECCIÓ D’OPTATIVES I ITINERARIS

Referent a l’elecció de les matèries optatives de 3r d’ESO: l’alumnat les triarà la primera setmana del curs escolar.

Referent a la tria d’itineraris de 4t d’ESO: es va enviar un formulari de Google a l’alumnat a finals de maig per a la seva elecció. L’adjudicació dels itineraris definitius es publicarà al Moodle el dia 12 de juliol de 2021.

Referent a la tria dels itineraris i matèries optatives de batxillerat: es va enviar un formulari de Google a l’alumnat per a la seva elecció. L’adjudicació dels itineraris definitius es publicarà al Moodle el dia 12 de juliol de 2021.

RECUPERACIONS DE SETEMBRE

Primer de batxillerat és l’únic curs que té exàmens de recuperació al setembre. Les dates, horaris i aules les publicarem a la pàgina web.

DEVOLUCIÓ DE LES CLAUS DE LES TAQUILLES

Us recordem que cal retornar la clau de la taquilla quan finalitza cada curs. Si encara no ho heu fet cal que la retorneu al més aviat possible.

DEVOLUCIÓ DELS LLIBRES SOCIALITZATS

Us recordem que la devolució dels llibres socialitzats a Iddink s’ha d’efectuar el dia 8 de juliol, a la biblioteca de l’institut, en les franges horàries següents:

1r d’ESO: de 09.30 h a 10.30 h

2n d’ESO: de 10.30 h a 11.45 h

3r d’ESO: d’11.45 h a 13.00 h

4t d’ESO: de 15.00 h a 16.15 h

1r de batxillerat: de 16.15 h a 17.00 h

2n de batxillerat: de 13.00 h a 14.00 h

LLIBRES I LLICÈNCIES DIGITALS PER AL CURS 21-22

Us adjuntem l’enllaç a les llistes dels llibres que els vostre fills i filles necessitaran per al curs vinent.

https://agora.xtec.cat/ins-pere-ribot/estudis/

Com sabeu, l’institut, amb el lideratge de l’AMPA, tenim un projecte de socialització de llibres externalitzat a Iddink. Allà podeu adquirir els llibres amb importants estalvis per a les famílies i amb la facilitat que els porten al domicili. Us adjuntem informació d’Iddink de com fer la compra i enllaç a tota la informació referent al projecte de socialització (com tractar els llibres, com retornar els llibres, com fer la comanda, …)

Informació del projecte de socialització:

https://agora.xtec.cat/ins-pere-ribot/ampa/socialitzacio-llibres/

Com faig la meva comanda?:

https://drive.google.com/file/d/1Legj5_fx53wAx_AJPcTTEjHx6QkSo3J_/view

Microsite de l’Institut Pere Ribot:

https://microsites.iddink.es/ca/497_institut_pere_ribot/

A la pàgina web d’Iddink trobareu tots els llibres i llicències digitals necessàries per al curs 21-22, excepte algunes llicències digitals de l’editorial Teide per manca d’acord comercial entre ells. Aquestes són les llicències digitals de Tecnologia i de Visual i plàstica de 1r d’ESO, i les llicències digitals de batxillerat de Ciències per al món contemporani, Biologia I i Biologia II.

Per tal que pugueu realitzar la compra d’aquestes llicències us enviarem instruccions abans de començar el curs.

QUOTES PER AL CURS 21-22

Creiem que de cara al curs 21-22 podrem anar recuperant les sortides escolars. És per això que la quota d’inici de curs de 70,00 € (40,00 € en concepte de programes educatius i 30,00 € en concepte de bestreta de sortides escolars). Si la situació es compliqués i no realitzessin sortides escolars procediríem a la devolució dels imports pagats en aquest concepte.

Recordeu que aquesta quota s’ha de fer efectiva durant la primera setmana de setembre. L’alumnat que té autorització de domiciliació bancària rebrà el càrrec corresponent durant aquestes dates. L’alumnat que no té autorització cal que realitzi la transferència corresponent i que ens faci arribar el comprovant.

Tota la informació detalla sobre les quotes, terminis, compte IBAN, etc. la trobareu en aquest enllaç:

https://drive.google.com/file/d/1YdSkOlF2kAbmLlKkB7oa5kGUoAsR7B4w/view

DEURES D’ESTIU

Podreu trobar els deures d’estiu, organitzats per assignatures i cursos. Són obligatoris si ha quedat la matèria pendent i recomanables si s’ha aprovat la matèria, excepte indicació específica del professorat. Els trobareu accessibles al Moodle.

ORDINADORS PORTÀTILS PROPIETAT DEL CENTRE AMB CESSIÓ D’ÚS

El curs 20-21 es va iniciar el Pla d’educació digital de Catalunya. Això va implicar el lliurament en la modalitat de cessió d’ús d’un ordinador portàtil a tot l’alumnat de 3r i 4t d’ESO i de batxillerat dels centres públics de Catalunya.

Consideracions pràctiques

 • Alumnat de 4t d’ESO i batxillerat del cus 21-22. Tal i com es va comentar en un correu de l’11 de juny, aquests alumnes poden gaudir durant l’estiu de l’ordinador que se’ls ha cedit. Cal que tingueu cura d’aquest equip perquè els vostres fills/es puguin utilitzar-los el curs vinent.
 • Alumnat de 3r d’ESO i nous alumnes de 4t d’ESO o batxillerat del curs 21-22. Us informarem a l’inici del curs de la data i procediment de lliurament dels equips, ja que restem a l’espera del servei de suport que ha de proporcionar-nos el Departament d’Educació.

Ús regular dels ordinadors a les aules

Seguint les directrius del Pla d’educació digital de Catalunya 2020-2023 i donades les millores de connectivitat del nostre centre, s’ha decidit de cara a aquest curs vinent que els alumnes hauran de portar alguns dies els ordinadors portàtils a les classes i així consolidar el model d’aprenentatge híbrid (utilització alternativa de llibres de text socialitzats i llicències digitals)  contemplat en el nostre Projecte Educatiu de Centre. A les reunions d’inici de curs rebreu més informació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>