FÒRUMS

Els Fòrums d’Escoles Verdes són unes trobades territorials d’intercanvi d’experiències entre totes les escoles adherides al Programa.

L’objectiu és que els centres trobin un ambient òptim per exposar experiències, per al diàleg i les trobades personals.

L’esperit d’aquests fòrums neix a la primera Trobada d’Escoles Verdes, celebrada a Sant Hilari Sacalm el 5 d’abril de 2001, moment en què, per primer cop, representants de l’alumnat i professorat de tots els centres educatius implicats van poder-se conèixer personalment i intercanviar les seves experiències. Des de llavors, el nombre creixent d’escoles catalanes adherides al Programa ha fet necessari crear uns fòrums d’intercanvi territorialitzats.

 

El 12 de novembre es va celebrar a Sant Carles de la Ràpita el II Fòrum de la XESC (Xarxa d’Escoles Sostenibles de Catalunya).

En representació de la nostra escola hi van assistir dos agents verds de Cicle Superior, dos de Cicle Mitjà i dos mestres. L’activitat triada per exposar davant de les altres escoles va ser el projecte De l’ou a la gallina,  amb l’eix temàtic del cicle vital del essers vius i el consum de productes de proximitat (ous).

Les participants van preparar una breu exposició del projecte i un mural amb fotos per mostrar-lo a la resta d’escoles. Els mestres van compartir propostes amb la resta d’escoles i van resumir-les en una presentació final.