ARTÍSTIC

L’ambient artístic és un espai en el qual els infants tenen l’oportunitat de descobrir, experimentar, manipular, sentir, imaginar, gaudir, expressar, crear…, mitjançant una gran varietat de materials, tècniques, destreses, habilitats… on desenvolupar les seves capacitats expressives, representatives i artístiques, expressar el que senten, on  es deixen anar sense que ningú pugui jutjar el resultat final de la seva obra d’art. Els espais i propostes amb que compta l’ambient actualment són:

ESPAI PLÀSTIC

MICROESPAI COLORS 

Proposta 1: Colors i materials.

Oferim als xiquets diferents materials per a que dibuixen, pinten, retallen i enganxen per fer creacions diferents i lliures, amb l’objectiu de desenvolupar la imaginació i la creativitat a partir de les diferents propostes, de potenciar la sensibilitat artística i ajudar-los a descobrir i gaudir fent ús dels diferents materials i les seves possibilitats artístiques.

Proposta 2: Teixim colors.

Coloquem a la paret una xarxa de petites dimensions, per a que els infants l’omplin i la teixeixin amb diferents tipus de materials. La xarxa es penja amb fils per sis extrems en una estructura del sostre de l’aula. Es busca la mida adequada perquè quedi a l’abast de tots. Amb aquesta proposta pretenem potenciar la orientació espacial, millorar la psicomotricitat fina i que gaudeixin de la combinació de colors i formes.

 

MICROESPAI NATURA

Proposta 1: Decorem elements de la natura

A partir d’elements naturals (fulles,pedres,pals, petxines….) els infants els decoraran lliurement amb pintures,rotuladors, llanes…. Relacionar art i natura i potenciar la imaginació a partir d’elements reals és l’objectiu fonamental d’aquesta proposta.

Proposta 2: Interpretem la natura

Cadascú interpreta la natura a la seva manera i els infants veuen els elements naturals des de perspectives inimaginables. En aquesta proposta els oferim la possibilitat de representar un element natural, que pot estar o no present, amb diferents materials plàstics. Pretenem que descobreixin les seves possibilitats artístiques i que treballin la reproducció d’objectes reals.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>