L’institut ja en fa 25!!!
 

L’institut Pere Fontdevila va ser inaugurat l’any 1992  i aquest curs fa 25 anys. Els arquitectes de l’institut van ser Josep Llinàs i Pere Fontdevila, aquest últim era professor de visual i plàstica de l’institut. Ell va morir el 14 d’abril del 2005 a la Llar; un any desprès l’IES de Gironella es va passar a anomenar Institut Pere Fontdevila en el seu honor. Abans que hi hagués aquest centre, hi havia un institut d’ensenyament secundari municipal que es deia Santo Tomas de Aquino, institut en el qual també treballava el Pere.

Els professors que han dirigit l’institut en aquests 25 anys han estat: Dolors Plans, Montse Nadal, Anna Verdaguer, Carme Rota, Jaume Fígols i, actualment, Salvador Cardona.

En els darrers anys han marxat molts persones i n’han vingut de noves, però només quatre han aguantat aquests bonics 25 anys: Carme Rota, Rosalia Muñoz, Jaume Casals, Susanna Viladrich i Medard Castillo.

Hem preguntat al Medard com es veu l’institut darrere les trinxeres de secretaria. Ens ha dit que els que tenen la sort d’estar darrere  les trinxeres tenen una visió bastant general del centre. Per a ell els esdeveniments peculiars i fins i tot greus han estat la mort d’algun alumne i d’algun professor. Com a coses bones, les alegries de cada dia i que normalment hi ha més alegries que problemes. També li hem preguntat Com ha canviat l’ensenyament des del primer dia de la inauguració del centre i ens ha respost que durant aquests anys els canvis han estat canvis com ara de les de les lleis d’ensenyament que han estat forces i radicals.

A la Carme Rota, professora de castellà, li vam preguntar si havia treballat en altres instituts abans d’aquest, que ja en fa 25, i ens ha dit que havia treballat a l’antic institut de Gironella, el Santo Tomás de Aquino.

A tots  els hem pregunta si els han passat ràpid aquests 25 anys i tots han contestat que sí, que massa!

Moltes gràcies a tots i per molts anys!

Laura Vera, Gabriel Quiñones, Ferran Puig i Camal Zaouaghi.foto-inauguracio

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>