L’ascensor de Gironella

L’ascensor de Gironella és un ascensor hidràulic que mesura 20 m d’alçada i pesa 630 quilos, amb capacitat per a 8 persones. La mida interior de la cabina és de 1,20m x 1,40m, els 16 metres superiors estan coberts per una ceràmica (obra vista) que deixa la cara interior oberta per mantenir un contacte visual amb la muralla durant el trajecte.

L’ascensor es va construir per facilitar la mobilitat, la gent havia de pujar escales i ara és mes fàcil per a la gent gran.

Va tenir un cost total d’uns 114.500 euros, un 92% van ser finançats per la Diputació de Barcelona, per la Generalitat i la resta per l’Ajuntament de Gironella.

Va ser construït el 30 de juny  de 2015 per Carles Enrich, que és arquitecte per l’ETSAB i professor de l’Escola d’Arquitectura de Reus. El divendres 21 d’agost, a la 1 de la tarda, van posar en funcionament el nou ascensor. A l’acte hi van assistir més de 500 persones, professionals i empresaris del sector de la construcció.

La professora de visual i plàstica Marina Mujal opina que: ’’Ha estat una bona idea, perquè el cos del casc antic del poble quedava una mica aïllat i, sobretot, per a les persones grans que tenen dificultats de mobilitat’’. Sobre el disseny de l’ascensor diu que: ’’Primer em sorprenia una mica i cada vegada m’agrada més i penso que no era fàcil fer un disseny que encaixés amb la muralla, no contrasten massa els materials que s’han utilitzat, no es claustrofòbic i tampoc no fa molta impressió perquè amb els totxos tampoc és transparent del tot’’.

L’alcalde, David Font, opina que: ’’És un projecte molt modern que ens ha permès que la gent pugui moure’s amb més comoditat i tranquil·litat i sobretot per la gent gran. Per a mi és una obra molt moderna i molt útil pel poble’’.

Cal remarcar que l’ascensor va rebre un premi d’arquitectura de Catalunya Construcció 2016.

Ferran Iglesias, Miquel Corominas, Youssef Maaroufi i Carolina Rosaf01102r173753-jpg

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>