Projecte del CF d’Integració Social

El passat 14 de novembre ens van visitar l’Alèxia, amb dos dels seus gossos, la Nika i el Bob, de “Tan Amigos”. Aquesta visita s’emmarca en el projecte que realitzen un grup d’alumnes del segon curs d’integració social i que té com a objectiu  treballar la teràpia amb persones d’edat avançada tenint com eina d’assistència els gossos, els quals han estat trets de protectores. D’aquesta manera, la tasca del projecte és doble: participar en el procés de cura i benestar de les persones i també dels animals, optimitzant la qualitat de vida d’ambdós i donant la dignitat i calidesa vital que mereixen tant les persones com els animals.

gossos-cf-2          gossos-cf-1

La xerrada que ens va fer l’Alèxia va tractar tant el vessant de projecte com les tasques de teràpia que realitzen amb els gossos. A nivell de projecte, ens va explicar com van iniciar el seu camí primer com associació per convertir-se més endavant en una empresa que a dia d’avui treballa a més de 30 centres  i atén més de 500 usuaris.

D’altra banda, el treball de teràpia vinculat amb els gossos és una eina molt poderosa donat el plus de motivació i calidesa vincular que suposa la interacció amb els animals.

La combinació de la figura d’integrador/a social i terapeuta amb gossos es va fer especialment atractiva per alguns/es alumnes que es plantegen la possibilitar d’orientar el seu futur laboral en aquesta direcció.

Per tal que conegueu de més aprop el projecte “Tan Amigos” us enllacem  el seu web.

http://www.tanamigos.es/ca/