2n de BAT al Teatre Nacional de Catalunya

Avui, 13 de febrer, l’alumnat de 2n de BAT han anat al Teatre Nacional de Catalunya, a Barcelona, a veure l’obra “La bona persona de Sezuan”, de Bertolt Brecht, amb la direcció i escenografia d’Oriol Broggi

Brecht, un dels grans clàssics del segle XX, torna a la Sala Gran

En una Xina imaginària, tres déus visiten el país en cerca d’una bona persona. Satisfets d’haver conegut la jove Xen Te, que els ha acollit a casa seva, premiem la noia amb diners a canvi que visqui sempre bondadosament. Gràcies a la petita fortuna que li han regalat, Xen Te deixarà la prostitució per obrir un estanc de tabac. Ben aviat, però, la misèria en què malviuen els seus conciutadans acabarà dificultant seriosament que pugui complir el mandat dels déus.

Amb aquesta obra emblemàtica del teatre èpic, Bertolt Brecht planteja una reflexió incòmoda. Quins són els límits de les bones intencions, especialment quan aquestes no afronten les dificultats materials amb contundència i pragmatisme? (fotografia i ressenya extreta de la pàgina oficial del TNC)

 
Després del teatre, han visitat l’exposició de Velázquez al Caixafòrum. La segona activitat d’aquest dia tan profitós a Barcelona.
El departament de llengua catalana organitza aquesta sortida.