Taller de poesia de Josep Palau i Fabre

La narradora, actriu i titellaire Assumpta Mercader ens ha vingut a fer un taller de poesia. A partir de l’obra del poeta Josep Palau i Fabre, ens ha fet reflexionar sobre el procés de composició d’un poema, cosa que ens ha permès reflexionar el procés creatiu d’aquest autor català, concretament de la seva obra Poemes de l’Alquimista.

L’Assumpta Mercader va venir al nostre centre gràcies al programa “Autors a les aules” que coordina  i promou la Institució de les Lletres Catalanes.

Palau i Fabre és un dels més grans escriptors en català de la segona meitat del segle XX. Destacà com a poeta, dramaturg, assagista, traductor, crític i un gran expert de l’obra de Picasso. Del dia 21 d’abril de 2017, en què es commemorarà el centenari del seu naixement a Barcelona, fins al 21 d’abril del 2018 se celebrarà l’Any Palau i Fabre.

Us deixem una mostra del que els alumnes de Literatura Universal de 1r de batxillerat vam escriure posant-nos a la pell del poeta i guiats per l’Assumpta.

Què us suggereix tocar una pedra?

Una excursió, la suavitat, l’hermetisme, un ésser que no viu, la duresa, el fred, les muntanyes, la natura, la tranquil·litat, el gel, estar perdut, la lleugeresa, la pal·lidesa, un riu, la petitesa de la duresa.

“La dura realitat d’una pedra colpejada per la natura fins a aconseguir una forma poc natural.”

“Aparentment, la simplesa d’una pedra. Tanmateix, és la   bellesa en un objecte.”

“El dia que me la vas donar, jo me’n vaig enamorar. Lila i blanca. Pura i llisa.”

dav
dig
dav
dav

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>