Avui hem tingut la sort de fer una bonica classe d’història

Diem que hem tingut la sort perquè qui millor pot transmetre la història són aquelles persones que l’han viscuda en primera persona, que l’han gaudit, algunes vegades, i que n’han patit els desencerts, en d’altres.

En aquesta ocasió hem de parlar de patir el desencadenament d’uns fets històrics que van fer arribar el protagonista que ens els ha explicat a la següent conclusió: “jo em considero un escanyat de carinyo”.

La lliçó d’avui ha estat magistral i ens l’ha impartit el Magí Sans, un senyor de 87 anys de Solivella que va viure amb cinc anys i mig la guerra civil espanyola. Van ser uns fets tràgics per al país i, tal com hem pogut comprovar, continuen sent uns fets tràgics per a les persones que, des d’un bàndol o des de l’altre, van veure morir éssers estimats en circumstàncies inexplicables i incomprensibles.

Tant de bo que els fets que ens ha contat el Magí no s’haguessin de viure mai  més ni en el nostre país ni en cap d’altre.

Gràcies Maginet!

 

Alumnat de l’aula oberta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>