Visita d’ Emili Bayo, autor del llibre Premonicions

 El dimecres 16 de maig, vam rebre la visita de l’Emili Bayo, l’autor del llibre que hem llegit aquest trimestre, Premonicions.

Emili Bayo és una persona autèntica. Actualment, és professor i alhora escriptor. Va ser estudiant i professor del nostre institut, Màrius Torres.

Ens va explicar que escrivia llibres perquè fossin llegits per la gent. Seguidament, ens va dir què l’havia portat ha escriure aquest llibre. Primer de tot, ens va dir que havien estat 2 fets que l’havien portat fins allí. Fa uns 23 anys, al seu pare li feien molt mal els malucs i va anar al metge, que li va dir que havia d’anar a l’hospital, on li van fer proves i la metgessa finalment li va dir: “El seu pare no sortirà viu de l’hospital.” Ells es va disgustar molt. Llavors, com que el seu pare estava ingressat, feien torns entre els 4 germans, per tal de gaudir el que li quedava de vida. Doncs bé, un dia, ell va marxar a les 8 del matí i es va posar a dormir quan va arribar a casa. De sobte, es va despertar com si algú l’estigués ofegant. Va mirar l’hora que era, les 11:20 del matí. Es va tornar a adormir i una estona més tard va trucar-li la seva germana per comunicar-li la mort del seu pare. Quan va anar a buscar el certificat de defunció va veure l’hora que havia mort el seu pare, les 11:20 hores. Aquella anècdota, va dir que no la podrà oblidar mai.

Després de 13 anys, va trobar el que li faltava per encaixar. Quan el fill va complir 12 anys, li va preguntar si podia passar que a la nit somiés una cosa i després passés a la realitat. L’Emili no sabia què respondre-li però ho va buscar per internet.

Temps més tard, també estava amb el seu fill, mirant una pel·lícula al sofà. A l’Emili, li estava agradant moltíssim, quan de sobte el seu full va soltar: “Quin rotllo!”. L’Emili en aquell moment va pensar que no podia deixar que hi hagués distància entre pare-fill, com va passar amb el seu pare (perquè el seu pare era molt tímid). Llavors, ell va pensar que els podia unir: la LITERATURA, el que va estudiar, i ara imparteix classes. Quan acabava les classes, es posava a escriure el llibre, que va regalar-li al seu fill, el dia del seu aniversari. Portava per títol: La veritat dels somnis, que estava basat en les experiències explicades anteriorment. L’Emili no sabia si li agradaria el llibre al seu fill, però li va agradar tant, que amb un dia i mig ja se l’havia acabat de llegir i li va demanar que el publiqués, i així ho va fer. Després de molts processos es va posar a la venda però amb el títol Premonicions, tal i com ha arribat a les nostres mans!

Només agrair a l’Emili la xerrada tan interessant que ens va fer, i que només hi ha tres paraules per definir la xerrada: SENTIMENTS, APRENENTATGE i EMOCIONS.

Moltes gràcies, Emili!