NOVETATS EN LA LLENGUA CATALANA NORMATIVA

Durant aquests curs 2016-2017 s’ha produït un canvi important, podríem qualificar d’històric, en la llengua normativa. L’ Institut d’Estudis Catalans (IEC) ha publicat una versió revisada de la Gramàtica de la llengua catalana, i de l’Ortografia catalana, fruit de la col•laboració de diversos experts de la secció filològica de l’IEC i altres d’externs a aquesta institució. Hi ha un termini de 4 anys per adaptar totalment la llengua escrita a aquests canvis. Al web de l’institut hi podeu trobar, a partir d’ara, una secció fixa amb eines informàtiques de consulta lingüística:

nova_normativa_llengua_catalana

 

Webs de consultes lingüístiques:

www.gencat.cat/optimot/  Optimot, consultes lingüístiques, és un servei que ofereix la Direcció General de Política Lingüística en col·laboració amb l’Institut d’Estudis Catalans i el Centre de Terminologia TERMCAT.
Consta d’un cercador d’informació lingüística que ajuda a resoldre dubtes sobre la llengua catalana.
Per mitjà de l’Optimot es poden consultar de manera integrada diferents fonts.
Quan les opcions de cerca que ofereix l’Optimot no resolen el dubte lingüístic, es pot accedir a un servei d’atenció personalitzada.

http://www.termcat.cat/es   El TERMCAT és el centre de terminologia de la llengua catalana, creat el 1985 per la Generalitat de Catalunya i l’Institut d’Estudis Catalans.

La missió del TERMCAT és coordinar l’activitat terminològica en llengua catalana, mitjançant la prestació de serveis de qualitat, la creació de productes terminològics i la normalització de neologismes, per garantir la disponibilitat de la terminologia catalana en tots els sectors de coneixement i d’activitat i per afavorir-ne l’ús.

http://dlc.iec.cat/  Diccionari de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catala

NOVETAT!!!

https://www.iec.cat/llengua/recursos.asp  Recursos en línia de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). Cal destacar els següents enllaços, que recullen les novetats de gramàtica i ortografia: